Apple omfamnar Microsoft Store med iTunes för Windows 10

0 Shares

Windows 10 är ett bra operativsystem, men dess app store? Inte så mycket. Missförstå mig inte, Microsoft Store är en användbar lösning, men det är bristfälligt på många sätt. Framför allt saknas kvalitetsappar, eftersom många utvecklare inte riktigt har omfamnat butiken. De appar som finns där är dock ofta förfalskningar / imitationer och låg kvalitet. Om Microsoft vill legitimera sin appbutik måste det göra någon större programvara.

Jag deltog i Build 2017 när Microsoft tillkännagav en imponerande poäng – iTunes skulle komma till affären. Tro det eller ej, det tillkännagivandet framkallade en gasp från Build-publiken. Det är sant att Apples medieprogram har ett stort behov av en UI-uppdatering, och det är ganska uppblåst, men många använder det fortfarande dagligen – speciellt för Apple Music. Tyvärr kom det utlovade iTunes aldrig till Microsoft Store – förrän idag. Ja, fan nästan ett år efter tillkännagivandet, iTunes är äntligen i butiken. Bättre sent än aldrig, antar jag.

“Nu kan du ladda ner iTunes från Microsoft Store och enkelt spela din favoritmusik, filmer och mer – direkt från din Windows 10-dator. ITunes är också hem för Apple Music, där du kan lyssna utan reklam till över 45 miljoner låtar och ladda ner dina favoriter för att njuta av utan att använda WiFi. iTunes är gratis att ladda ner och du kan prova Apple Music gratis i tre månader. Det finns inget åtagande och du kan avbryta när som helst, säger Microsoft.

Som en tung Apple Music-användare som äger en Windows 10-dator, försökte jag ivrigt. Jag öppnade iTunes-målsidan i Microsoft Store här och valde att installera den. Processen gjorde mig lite nervös, eftersom den berättade för mig att den måste avinstallera min tidigare iTunes-installation. Jag antog att mina inställningar och inloggningsuppgifter inte skulle göra övergången, men som magi gjorde de det!

En gång laddad, allt var som det var tidigare – samma klumpiga gränssnitt kvar. Med andra ord, det finns inte mycket att bli upphetsad över. Den enda märkbara skillnaden är positiv – en förbättrad ikon för Start-menyn. Vad gör det bättre? ITunes-logotypen är större och slösar mindre med plats för brickor.

Om du använder Windows 10 installerar du iTunes från Microsoft Store? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

0 Shares