Apple öppna källor Swifts Benchmarking Suite

0 Shares

öppen källkods tangentbordsknapp

Efter lanseringen av Swift-programmeringsspråket som öppen källkod i början av december 2015 har Apple följt upp genom att släppa koden för sin benchmarking-svit på GitHub.

Genom att släppa Benchmarking Suite som öppen källkod försöker Apple hjälpa utvecklare att skapa snabbare och effektivare kod. Det gör det möjligt för programmerare att hitta områden där deras kod går långsamt, så att de kan hitta ett snabbare sätt att koda sina applikationer innan de begås. Specifikt består sviten av verktyg, referensbibliotek och verktyg.

Utgivningen av sviten följer Apples mål att försöka bygga en utvecklargemenskap runt det snabbt växande snabba språket och få det att distribueras på andra plattformar.

“Genom att göra Swift öppen källkod kan hela utvecklarsamhället bidra till programmeringsspråket och hjälpa till att få det till ännu fler plattformar”, säger Craig Federighi, Apples senior vice president för Software Engineering. “Swifts kraft och användarvänlighet kommer att inspirera en ny generation att komma in i kodning, och med dagens tillkännagivande kommer de att kunna ta med sina idéer var som helst, från mobila enheter till molnet”.

Den senaste versionen på GitHub innehåller drivrutinen för benchmarking och visning av prestandamätvärden. Det finns också 75 riktmärken som täcker en rad viktiga arbetsbelastningar samt benchmarkingverktyg för att jämföra Swift-arbetsbelastningsprestanda över Swift-versioner.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: rvlsoft / Shutterstock

0 Shares