Apple öppnar rymdskeppscampus i april

0 Shares

apple-park-foto-1-byggnadsträd

Medan byggandet av Apples enorma rymdskeppscampus, officiellt känt som Apple Park, kommer att fortsätta långt in i 2017, meddelar iPhone-tillverkaren idag att de första anställda flyttar in på bara ett par månader.

I april börjar Apple flytta över 12 000 personer till sitt nya campus på 175 hektar. IPhone-tillverkaren säger att det kommer att behöva mer än ett halvt år för att avsluta processen.

Arbetet med Apple Park startade för mer än tre år sedan, i november 2013, och medan Apple flyttar sina anställda kommer byggnader och parkområden att fortsätta byggas. Företaget föreslår att byggandet kommer att slutföras först efter sommaren.

“Steves vision för Apple sträckte sig mycket längre än sin tid hos oss. Han tänkte att Apple Park skulle vara hemmet för innovation i kommande generationer”, säger Apples VD Tim Cook “Arbetsytorna och parkområdena är utformade för att inspirera vårt team och gynna Vi har uppnått en av de mest energieffektiva byggnaderna i världen och campus kommer att fungera helt på förnybar energi. “

I Jobs minne har Apple utsett teatern på campus till “Steve Jobs Theatre” – det kan ses på bilden nedan. Beläget på en av de högsta punkterna på campus, öppnar den senare 2017 och sägs ha ett auditorium med 1 000 platser. Jobb skulle ha fyllt 62 år den 24 februari; han dog den 5 oktober 2011.

apple-park-foto-2-teater

Apple säger att rymdskeppscampus kommer att rymma ett besökarcenter, som kommer att innehålla en Apple Store och café, ett fitnesscenter för anställda och ett FoU-centrum, ovanpå den tidigare nämnda teatern och huvudbyggnaden, en 2,8 miljoner kvadratmeter ringformad konstruktion (vilket ger Apple Park sin informella “rymdskeppscampus” moniker).

Du kan se de olika konstruktionsfaserna nedan, i en video som Apple delade.

0 Shares