Apple öppnar två datacenter i Iowa

0 Shares

apple_store_front

Apple har meddelat att de planerar att bygga två nya datacenter i Waukee, Iowa.

Reuters rapporterade att de två nya datacenterna “kommer att skapa hundratals arbetstillfällen för människor i Iowa från konstruktion till teknik”, sa Apples VD Tim Cook, även om det lämnades oklart hur många av dessa jobb som kommer att finnas kvar när datacentret faktiskt är byggt.

Den nya anläggningen kommer att ge Apple tillbaka 1,375 miljarder dollar, även om 207,8 miljoner dollar kommer att tas emot i incitament som godkänts av Iowa Economic Development Authority och Waukee stadsfullmäktige.

Företaget kommer att köpa 8,09 kvadratkilometer mark i Waukee, cirka 30 kilometer väster om Des Moines, och kommer att få 19,65 miljoner US $ skatteavdrag för att skapa 50 jobb.

Tim Cook sa också att Apple kommer att bidra med upp till 100 miljoner dollar till en “offentlig förbättringsfond” för Waukee.

“Det här nya datacentret kommer att spela en mycket viktig roll i App Store fortsatta framgång,” sade Cook. “När App Store växer ser vi fram emot att växa i Iowa.”

Enligt Reuters kommer 110 miljoner dollar att behövas för att köpa och förbereda marken, medan 620 miljoner dollar kommer att användas för byggande. Ytterligare 600 miljoner dollar kommer att spenderas på datorutrustning och 45 miljoner dollar på “annan utrustning”.

Apple ansluter sig nu till Facebook och Google i datacenter i Iowa.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: Maen Zayyad / Shutterstock

0 Shares