Apple överskattar iPhone-batteriets livslängd avsevärt

0 Shares

Moderna smartphones är fantastiska, men de brinner genom batteritiden som ingen verksamhet. De flesta av oss laddar våra enheter över natten, men om du har använt din telefon mycket på dagen finns det en stor chans att du behöver behöva fylla på batteriet åtminstone en gång någon gång – speciellt om handenheten börjar bli på lite.

Få människor väljer en smartphone uteslutande baserat på batteriets livslängd (som det felfria av 18.000 mAh-batteriet totala Energizer P18K visar) men det är fortfarande ett viktigt övervägande. Om du har upptäckt att du inte får så mycket liv från din telefon som tillverkaren hävdade blir du inte så förvånad över att se en undersökning av konsumentmästaren Vilken? kom till samma slutsats.

I april, vilken? testade över 50 helt nya, fulladdade mobiltelefoner från fem populära märken (minst sex telefoner per varumärke) och beräknade en genomsnittlig samtalstid för varje. Sedan jämförde man sina resultat med resultaten från tillverkaren.

Som? fann att både Apple och HTC överskattade batterilivslängden på sina mobiltelefoner avsevärt. Apple uppgav att batterierna varade mellan 18 procent och 34 procent längre än vilken? hittades.

Apples iPhone XR var den värsta gärningsmannen. Apple hävdade att enhetens batteri skulle hålla i 25 timmar, men vilken? fann att det faktiskt kom in vid 16 timmar och 32 minuter – ungefär 34 procent lägre.

HTC gav en genomsnittlig samtalstid på 20,5 timmar för sina telefoner, även om den genomsnittliga tid som uppnåddes i Vilka? S tester var 19,6 timmar – fem procent lägre.

Natalie Hitchins, vilken? Head of Home Products and Services, sade: “Med mobiltelefoner som nu är en viktig del av vardagen, borde vi kunna räkna med att våra telefoner lever upp till tillverkarens påståenden. Det finns tydliga frågor här kring hur länge vissa mobiltelefonbatterier kommer att sist och så är det viktigt att se till att du hittar en oberoende källa till pålitlig information när du köper din nästa telefon. “

Som du kan förvänta dig överensstämde varken Apple eller HTC med Vilka? En Apple-talesman sa:

Vi testar våra produkter noggrant och står bakom våra anspråk på batterilivslängd. Med tät integration mellan hårdvara och programvara är iPhone konstruerad för att på ett intelligent sätt hantera strömförbrukningen för att maximera batteriets livslängd. Vår testmetod återspeglar den intelligensen.

Som? har inte delat sin metodik med oss ​​så vi kan inte jämföra deras resultat med vårt. Vi delar vår metod för testning som vi publicerar i detalj här.

HTC hade en okomplicerad förklaring till avvikelsen och uppgav:

På HTC testar vi flitigt alla aspekter av produktprestanda. Skillnader i inställnings- och testmiljöer kan resultera i viss variation i angivna talstidssiffror.

Nokia, Samsung och Sony gjorde betydligt bättre i Vilka? S tester. Alla tre tillverkare visade sig ha underskattat samtalstiden för deras enheter. Sony-telefoner uppnådde en siffra som var 21 procent högre än tillverkarens påstående (16 timmar snarare än 12,6 timmar). Sonys Xperia Z5 Compact var den speciella utmärkelsen och levererade nio timmar extra samtalstid (25 timmar och 52 minuter snarare än de angivna 17 timmarna).

För att ta reda på mer om vilka mobiltelefoner som har bäst batterilivslängd, enligt Vilken ?, besök www.which.co.uk/mobilephones.

Bildkredit: boyhey / Shutterstock

0 Shares