Apple Pay Cash rullar ut till iOS 11.2-användare i USA

0 Shares

Under helgen drev Apple ut iOS 11.2 lite tidigare än planerat för att lösa kraschproblem som drabbade iPhone-användare. Uppdateringen inkluderade en icke-fungerande version av Apple Pay Cash, men nu slår Apple strömbrytaren för att aktivera de nya betalningsalternativen.

Apple Pay Cash gör det möjligt för människor att skicka och ta emot betalningar via iMessage. Det fungerar som ett alternativ till PayPal, och det är ett betalningsalternativ som nu rullar ut över USA, med andra delar av världen att följa med tiden.

Se även:

Apples eget betalningssystem fungerar tillsammans med Apple Wallet och kan användas på ett par sätt. Betalningar som tas emot kan lagras i plånboken och spenderas var som helst som accepterar Apple Pay. Det andra alternativet är att överföra pengar till ett bankkonto. När du gör betalningar är det virtuella Apple Pay Cash-kortet länkat till ett kredit- eller bankkort som är lagrat i plånboken och det kan hämta pengar härifrån om det inte finns tillräckligt med saldo för en viss transaktion.

För att kunna använda funktionen måste du ha tvåfaktorsautentisering aktiverad och du kan sedan konfigurera ditt Apple Pay Cash-kort i Wallet-appen. För att göra en betalning eller begära pengar i en iMessage-konversation, tryck på ikonen Meddelanden App Store och välj sedan Apple Pay. Du kan sedan ange beloppet du vill skicka eller begära och skicka det som ett meddelande. Det är också möjligt att använda Siri för att göra röstaktiverade betalningar.

0 Shares