Apple Pay vs Android Pay: Vilken är den bästa kontantmördaren?

0 Shares

Att använda Apple Pay på en iPhone 6 eller en nyare modell är nästan enkel. Funktionen är bakad i Apples iOS-operativsystem så att du kan lägga till ett kompatibelt debet- eller kreditkort via dess förinstallerade Wallet-app. Du håller sedan bara din telefon framför en kompatibel terminal, som du skulle göra med alla kontaktlösa kort, och du blir ombedd att skanna ditt fingeravtryck via Touch ID för att slutföra transaktionen. Det är precis som magi, bara Harry Potter behövde aldrig hosta upp sina knutar när han kastade ‘Expelliarmus’.

Att betala för impulsköp med en Apple Watch är lika enkelt – du dubbelklickar bara på sidoknappen och håller sedan klockan så att den vetter mot läsaren. Tyvärr finns det fortfarande inga nyheter om när Android Wear-klockor stöder Android Pay, men Googles betalningsschema är något mer förenklat när det används med en smartphone.

Till att börja med behöver du inte en fingeravtrycksläsare för att dra nytta av Android Pay. Endast en NFC-kompatibel smartphone som körs på Android KitKat. Så om du köpte din fläkt de senaste tre åren borde det fungera bra.

För att få Android Pay måste du ladda ner appen från Google Play Store och lägga till och sedan registrera ditt kompatibla MasterCard- eller Visa-kort. Då kan du bara hålla telefonen upp till en kortläsare och viska “Alohomora”. Det finns inget behov av att öppna appen varje gång du gör en betalning.

Apple Pay kräver att du validerar varje transaktion, men när du har godkänt en betalning på Android Pay behöver du inte använda autentisering för köp under 30 £. Så det är bara så lite smidigare att använda, speciellt om du reser via TFL i London.

0 Shares