Apple planerar att investera 350 miljarder dollar i den amerikanska ekonomin de närmaste fem åren

0 Shares

Apple har aviserat planer på att göra ytterligare investeringar i den amerikanska ekonomin och spenderar cirka 350 miljarder dollar under de närmaste fem åren. Denna siffra inkluderar inte Apples pågående skattebetalningar, skatteintäkter från anställdas löner eller försäljning av Apple-produkter.

Teknikjätten lovar att lägga till 20 000 fler amerikanska jobb (Apple har redan 84 000 anställda i alla 50 stater) och skapa ett nytt campus – för att hysa teknisk support för kunder – på en ännu oanmäld plats.

“Apple är en framgångssaga som bara kunde ha hänt i Amerika, och vi är stolta över att bygga på vår långa historia av stöd för den amerikanska ekonomin”, säger Apples VD, Tim Cook. “Vi tror djupt på kraften i amerikansk uppfinningsrikedom och vi fokuserar våra investeringar på områden där vi kan ha direkt inverkan på skapande av jobb och beredskap. Vi har en djup känsla av ansvar att ge tillbaka till vårt land och de människor som hjälpa till att göra vår framgång möjlig. “

I meddelandet påpekade Apple att det redan är USA: s största skattebetalare, och efter de senaste ändringarna av skattereglerna räknar man med att skattebetalningar på cirka 38 miljarder dollar ska återföras till följd av lägre amerikanska skatter på utländska intäkter. Detta förväntas vara den största betalningen av sitt slag som någonsin gjorts.

Apple ökar också storleken på Advanced Manufacturing Fund – som meddelades förra våren – som grundades för att stödja innovation bland amerikanska tillverkare. Fonden förväntas växa från 1 miljard dollar till 5 miljarder dollar.

Fotokredit: Goncharenya Tanya / Shutterstock

0 Shares