Apple pratar med EE om NFC-betalningar, säger Olaf Swantee

0 Shares

Apple har undanröjt NFC-tekniken tidigare och har istället tryckt på sin egen Passbook iOS-app. Detta använder QR-koder på skärmen och streckkoder som läses av gammaldags laserskannrar för att göra betalningar från specifika butikskortappar.

Även om Passbook är ett bekvämt sätt att gruppera lagringskort och har andra användningsområden som biljettförsäljning och kuponger, erbjuder NFC-betalningssystem en mer sömlös betalningslösning. Du behöver inte slå på din telefon eller komma åt en app för att göra en betalning – och det fungerar till och med när telefonen är urladdad.

Kanske skulle den mest övertygande användningen av NFC vara i smarta klockor, eftersom det är bekvämare att slå en enhet som sitter på din handled mot en läsare än att fiska en ur fickan. Sonys Smartwatch 2 har redan den inbyggda tekniken och den är högst upp på vår Apple iWatch-önskelista.

Men oavsett om Apple biter eller inte, är Swantees hausse om utsikterna för NFC-mobilbetalningssystem. Han kommenterade, “Du har inte bara iPhone, självklart, du har så många andra enheter. Men jag tror [an NFC-equipped iPhone] skulle verkligen hjälpa. “

0 Shares