Apple presenterar billigare 8 GB iPhone 5c, tar tillbaka iPad 4 och slutligen dödar iPad 2

0 Shares

Medan vi förväntade oss att Apple skulle avslöja en billigare 8GB iPhone 5c idag, kastade den också upp några överraskningar genom att återuppliva iPad 4 och gå i pension den veteran iPad 2.

8GB iPhone 5c har fått ett prisfall på £ 50 och kostar nu £ 430, eller gratis på ett nytt kontrakt med O2.

Flytten är ett försök att stärka iPhone 5c-försäljningen, som har ryktats kämpa, åtminstone av Apples höga standard.

Medan iPhone 5s är en utmärkt enhet och har sålts av tiotals miljoner, har iPhone 5c med lägre specifikationer kämpat för att göra ett så stort stänk, med 5s som säljer 5c med 4: 1.

LÄS MER: Apple iPhone 5c recension

Vi skulle ha föredragit en prissänkning på den befintliga 16 GB-modellen, med tanke på att 8 GB på en enhet utan microSD kommer att fyllas på nolltid med media och appar.

Prisskillnaden mellan 8 GB och 16 GB flashminne för Apple är också försumbar, och att hålla en billigare 16 GB-modell skulle enligt vår åsikt ha varit det bättre beslutet, särskilt när du kan hämta den superspecificerade 32 GB Nexus 5 för 340 £ . Det gör att 8 GB iPhone 5c ser väldigt dyr ut.

När det gäller iPad 2 – den har lagts ut på betesmark efter tre års trogen service, medan iPad 4 gör sin triumferande återkomst i en 16 GB-enda smak, tillsammans med den nyare Lightning-porten.

Wi-Fi-modellen på iPad 4 ger dig tillbaka £ 330, medan mobilversionen kommer att lägga ytterligare £ 100 till prislappen. Det är bra värde i vår bok – vi skulle fortfarande ta en iPad 4 över alla Android-surfplattor med samma pris, och även om den är fetare och mindre 64-bitars än iPad Air är skärmen lika imponerande.

LÄS MER: Granskning av Apple iPad 4

0 Shares