Apple presenterar den fantastiska iOS 13 med ett systemomfattande mörkt läge, Logga in med Apple och en helt ny Photos-app

0 Shares

På sitt WWDC i San Jose, Kalifornien, tog Apple idag omslaget från iOS 13 och avslöjade många av de nya funktionerna vi förväntade oss att se, liksom många nya tillägg som vi inte var.

Vi har tidigare sett konceptvideor av iOS 13, och för två månader sedan avslöjade min kollega Mark Wyciślik-Wilson Apples nya mobila operativsystem skulle införa ett systemomfattande mörkt läge och bättre multitasking. Men vad mer är nytt?

Förutom det dramatiska mörka läget finns avancerade foto- och kamerafunktioner, möjligheten att säkert logga in på appar med Logga in med Apple och en helt ny kartupplevelse.

“iOS 13 ger nya funktioner till de appar du använder varje dag, med omfattande uppdateringar av foton och kartor och sekretessskyddande funktioner som Logga in med Apple, samtidigt som de levererar snabbare prestanda”, säger Craig Federighi, Apples Senior Vice President för Software Teknik. “Vi är glada över att kunderna ska uppleva vad som kommer till iPhone i höst och kan inte vänta på att de ska se hur bra allt ser ut i mörkt läge.”

Dark Mode fungerar över hela systemet och i alla inbyggda appar och kan schemaläggas att starta automatiskt vid solnedgången eller när som helst.

En av de största, och utan tvekan bästa, nya tilläggen är den uppdaterade Photos-appen som Apple säger använder maskininlärning på enheten för att kurera “hela biblioteket för att markera de bästa bilderna, automatiskt dölja röran och liknande foton för att visa viktiga händelser från det förflutna dag, månad eller år. “

Fotoredigering har förbättrats i iOS 13, och redigeringsverktygen kan nu också användas i videor. Justeringar av porträttbelysning kan också göras direkt i kameraappen.

Logga in med Apple låter användare använda sitt Apple-ID för att logga in på appar och webbplatser och skyddar användarnas integritet genom att förse dem med en unik slumpmässig e-postadress som kan användas (om ett e-postmeddelande begärs) istället för den faktiska adressen. Du kan logga in på webbplatser med Face ID eller Touch ID och tvåfaktorautentisering ger ytterligare ett säkerhetsskikt.

Den nya kartupplevelsen lovar “bredare vägtäckning, bättre fotgängardata, mer exakta adresser och mer detaljerad landcover”. Den är tillgänglig nu i utvalda städer och stater och kommer att lanseras över USA i slutet av 2019 och till fler länder 2020.

Ytterligare iOS 13-funktioner inkluderar:

Påminnelser har ett nytt utseende och erbjuder intelligenta sätt att skapa och redigera påminnelser med fler sätt att organisera och hålla reda på. Det snabba verktygsfältet gör det lättare att lägga till tider, datum, platser och flaggor eller lägga till bilagor. Med djupare integration med Meddelanden är det enkelt att tagga någon i en påminnelse så att den dyker upp när användaren meddelar med den personen.

Meddelanden kan automatiskt dela en användares namn och foto, eller anpassad Memoji eller Animoji, för att enkelt identifiera vem som är i meddelandetråden. Memoji görs automatiskt till klisterpaket som är inbyggda i iOS-tangentbordet, så att de kan användas i Meddelanden, Mail och andra appar. Memoji har också nya frisyrer, huvudbonader, smink, piercingar och accessoarer.

Siri har en ny, mer naturlig röst och Siri Genvägar stöder nu Suggested Automations som tillhandahåller personliga rutiner för saker som att gå till jobbet eller gå till gymmet.

CarPlay får sin största uppdatering någonsin med en ny instrumentpanel för att visa musik, kartor och mer i en enda vy, en ny Kalender-app och Siri-stöd för navigations- och ljudappar från tredje part.

HomePod kan skilja röster från vem som helst i hemmet för att leverera personliga förfrågningar, inklusive meddelanden, musik och mer. Live-radio ger Siri tillgång till över 100 000 radiostationer från iHeartRadio, radio.com och TuneIn, och en ny vilotimer stänger av musik efter en viss tid. Handoff gör det möjligt för användare att enkelt flytta musik, podcasts eller ett telefonsamtal till HomePod när de kommer hem. Med AirPods, Siri kan läsa inkommande meddelanden så snart de anländer, från Meddelanden eller någon SiriKit-aktiverad meddelandeprogram. En ny ljuddelningsfunktion gör det enkelt att titta på en film eller dela en låt med en vän genom att helt enkelt föra ett andra par nära iPhone eller iPad.

Röst kontroll ger en kraftfull ny upplevelse som gör det möjligt för användare att styra sin iPhone, iPad eller Mac helt med sin röst. Med den senaste Siri-taligenkänningstekniken får Voice Control ännu mer exakt transkription och redigering av text.

Anteckningar har en ny Gallerivy, kraftfullare samarbete med delade mappar, nya sökverktyg och checklistalternativ.

QuickPath ger enkel enhandsskrivning till iOS-tangentbordet genom att ständigt svepa genom bokstäverna i ett ord.

Textredigering förbättras, vilket gör rullningsdokument, flyttar markören och markerar text snabbare och mer exakt.

Filer app introducerar möjligheten att dela mappar med iCloud Drive och komma åt filer från externa lagringsenheter som SD-kort och USB-flashenheter.

Hälsa erbjuder sätt att övervaka hörselhälsan och ger nya sätt att spåra, visualisera och förutsäga en kvinnas menstruationscykel.

Platstjänster kontroller ger användarna fler val för hur de delar platsinformation med appar, inklusive ett nytt engångsplaceringsalternativ och mer information om när appar använder plats i bakgrunden.

Prestanda förbättringar gör hela systemet mer lyhört med snabbare Face ID-upplåsning och ett nytt sätt att paketera iPhone-appar i App Store som minskar appnedladdningsstorlekar med upp till 50 procent, gör appuppdateringar över 60 procent mindre och resulterar i att appar startas upp till två gånger lika snabbt.

Förhandsgranskningen av iOS 13 för utvecklare är tillgänglig för Apple Developer Program-medlemmar på developer.apple.com från och med idag, och ett offentligt betaprogram kommer att finnas tillgängligt för iOS-användare senare denna månad på beta.apple.com.

0 Shares