Apple presenterar ny TV-app för Apple TV, iPhone och iPad

0 Shares

apple-tv-app-1

Vi förväntade oss att Apple skulle släppa en ny app för Apple TV vid sitt “Hello Again” -evenemang, och det var det första som teknikjätten visade upp.

Den nya appen kallas bara TV och låter dig upptäcka och titta på TV-program och filmer från flera appar på Apple TV, iPhone och iPad. Det finns också en ny Siri-funktion för Apple TV som låter tittarna snabbt ställa in live-nyheter och sportevenemang.

Siri är medveten om var sportevenemang och nyheter visas, och användare kan helt enkelt säga saker som “Titta på Stanford-spelet”, “Vilka fotbollsmatcher är det just nu?” eller “Titta på CBS News” (alla Apples egna exempel) och Siri byter till relevant live-sändning.

“Att använda appar på Apple TV, iPhone och iPad har blivit det primära sättet för så många av oss att titta på tv”, säger Eddy Cue, Apples senior vice president för Internet Software and Services. “TV-appen visar vad du ska titta på nästa och enkelt upptäcka TV-program och filmer från många appar på en enda plats”.apple-tv-app-4

Apple visade upp följande viktiga funktioner:

Titta nu: Titta nu är där tittarna kommer att se deras samling av tillgängliga program och filmer från iTunes och appar. Från Watch Now kan tittarna sedan gå till Up Next eller Recommended för att välja vad de ska titta på. Nästa steg: Användare kan njuta av de program och filmer de för närvarande tittar på, inklusive senaste iTunes-uthyrning och inköp – allt presenterat i den ordning de mest sannolikt kommer att se först. Till exempel när tittarna avslutar ett avsnitt kommer nästa automatiskt att visas i början av Up Next-kön, liksom alla nya avsnitt när de blir tillgängliga. När som helst kan användare helt enkelt be Siri att fortsätta titta på en show och omedelbart fortsätta där de slutade. Rekommenderas: Tittare kan utforska ett stort urval av samlade och trendiga program och filmer, inklusive samlingar handplockade av Apples kuratorer, och dedikerade kategorier och genrer som barn, sci-fi och komedi. Bibliotek: Tittare kan få tillgång till hela sin samling iTunes-filmer och TV-program som de har hyrt eller köpt på iTunes. Butik: Om användare letar efter något nytt kan de kolla in butiken för att upptäcka fantastiskt nytt innehåll över videotjänster som de ännu inte har laddat ner eller ännu inte prenumererar på, tillsammans med de senaste utgåvorna på iTunes. TV-appen gör det möjligt för användare att börja titta på en enhet och fortsätta där de slutade på en annan.apple-tv-app-2

Förutom den nya TV-appen kommer kunder i USA att ha ett förenklat sätt att njuta av sina betal-TV-videoappar med enkel inloggning. Från och med december kan abonnenter på DIRECTV, DISH Network och andra logga in en gång på Apple TV, iPhone och iPad för att komma åt appar som ingår i deras betal-TV-prenumeration.

TV-appen och enkel inloggning kommer att finnas tillgängliga i december som gratis programuppdateringar för Apple TV (4: e generationen), iPhone och iPad-kunder i USA. Live-inställning med Siri är tillgänglig idag.

0 Shares