Apple presenterar nya MacBook Air med Retina Display och Touch ID

0 Shares

MacBook Air 2018

På Brooklyn Academy of Music avslöjade Apple idag en ny MacBook Air. Förutom en Retina-skärm har Apple krympt ramarna till nästan osynlighet. Skärmen mäter 13,3 tum med fyra gånger upplösningen från sin föregångare.

Den nya modellen har Touch ID inbyggt direkt i tangentbordet. Själva tangentbordet har uppgraderats för en bättre och mer tillförlitlig skrivupplevelse, och den nya Force Touchpad under denna är 20 procent större. Men vad har den nya MacBook Air mer att erbjuda?

Säkerhet hanteras av Apples T2-chip och Apple har höjt högtalarna till att vara 25 procent högre och mer basiga. Det finns två Thunderbolt 3-portar, men det här är inte de specifikationer som de flesta kommer att vara intresserade av.

Batterilivslängden har förlängts till “upp till” 13 timmar och när det gäller hårdvara finns en 8: e generationens Intel dual-core CPU med integrerad grafik, upp till 16 GB minne och en SSD på upp till 1,5 TB. Apple beskriver den nya MacBook Air som 17 procent mindre volym än sin föregångare och den väger 2,75 kg – den bärbara datorn är bara 15,6 mm tjock eller 10 procent tunnare än tidigare.

Apple tillverkar nu sina MacBook Airs från 100 procent återvunnet aluminium, vilket gör den till den grönaste Mac någonsin.

När det gäller prissättning börjar saker och ting med ett 8 GB RAM, 1,6 GHz Core 15, 128 GB för 1199 USD. Den nya MacBook Air kan beställas just nu och levereras nästa vecka.

0 Shares