Apple presenterar sin mest prisvärda iPad hittills med Pencil-stöd

0 Shares

Apple har idag varit värd för ett utbildningsfokuserat evenemang vid Lane Tech College Prep High School i Chicago, och som förväntat har det tagit bort en helt ny iPad. Den nya enheten är utformad för att ta emot Googles Chromebooks i klassrummet, men kommer utan tvekan att hitta en uppskattande publik utanför utbildningssystemet.

Den nya 9,7-tums iPad, Apples billigaste, fungerar med Apple Pencil, den första icke-Pro-enheten som gör det. Sidor, Keynote och Numbers har alla uppdaterats med Pencil-stöd också.

Den nya iPad, som bara heter iPad, har ett 64-bitars A10 Fusion-chip – processorn som först introducerades i iPhone 7 och 7 Plus – och stöder 300 Mbps LTE. Den har naturligtvis en Retina-skärm och ger en förväntad batteritid på 10 timmar. Den har främre och bakre kameror, det finns en kompass, GPS, en TouchID-sensor, och eftersom den är en iPad är den också väldigt lätt. Apple säger att det väger 1 pund.

“iPad är vår vision för framtiden för datorer och hundratals miljoner människor runt om i världen använder den varje dag på jobbet, i skolan och för lek. Den här nya 9,7-tums iPad tar allt folk älskar om vår mest populära iPad och gör den ännu bättre för att inspirera kreativitet och lärande, säger Greg Joswiak, Apples vice vd för produktmarknadsföring. “Vår mest populära och prisvärda iPad innehåller nu stöd för Apple Pencil, vilket ger de avancerade funktionerna i ett av våra mest kreativa verktyg till ännu fler användare. Denna iPad har också kraften i A10 Fusion-chip, kombinerat med den stora, vackra Retina-skärmen , avancerade kameror och sensorer som möjliggör otroliga AR-upplevelser helt enkelt inte möjliga på andra enheter. “

Eftersom det främst riktar sig till studenter har Apple ökat gratis iCloud-lagring från 5 GB till 200 GB.

Den nya iPad kommer i silver, rymdgrå och en ny guldfinish. Det kostar 329 $ för 32 GB-modellen, men Apples utbildningsrabatt kommer att minska detta till 299 $ i skolor. 32 GB Wi-Fi + Cellular-modellen kostar 459 USD. Den kan beställas från och med idag, och frakt bör börja denna vecka i 25 länder och regioner.

Apple Pencil kan köpas separat för $ 99, med 10 $ rabatt för skolor.

0 Shares