Apple presenterar Watch Series 2 – dubbelt så snabbt och vattentätt

0 Shares

watch2 keramik

Apple Watch tillkännagavs först för två år sedan och anlände sex månader senare. Det är en lång tid inom teknik, så en uppdatering var alltid på korten och idag tillkännager Apple bärbarhetens efterträdare – Apple Watch Series 2.

Det är, som du förväntar dig, mycket snabbare, men det finns mer med det nya bärbara än förbättrad hastighet.

Låt oss först ta bort specifikationerna. Den nya enheten kommer att ha en andra generationens system-på-ett-chip som är dubbel kärna och två gånger snabbare. Den nya GPU: n är också dubbelt så snabb, och det finns också en dubbelt så ljus skärm. Tillkännagav enheten, Apple COO Jeff Williams sa att den har den ljusaste skärmen som företaget någonsin har levererat, på 1000 nits.

Den nya klockan har inbyggt GPS, vilket gör den idealisk för löpare, och i enlighet med det löpande temat har Apple samarbetat med sportmärket Nike för en ny modell som den kallar Apple Watch Nike +. Den levereras med ett perforerat band och ett aluminiumfodral. Som löpare själv måste jag säga att det ser riktigt bra ut.

Nike plus

Det är inte bara löpare som kanske vill köpa den nya Apple Watch, eftersom enheten har gjorts vattentät (till 50 meter) för att tilltala simmare. Högtalaren, den svaga punkten på klockan när det gäller vatten, har fått en ny design och kommer att mata ut vattnet från det bärbara när du är klar med att simma.

Klockan mäter dina simningstider – det finns alternativ för pool och öppet vatten – och det blir mer exakt med tiden.

Förutom Nike + -modellen finns det Hermes-band och ett nytt (mycket attraktivt) keramiskt vitt fodral (se bilden högst upp).

Precis som den nuvarande modellen kommer Apple Watch Series 2 att köra den nya watchOS 3.

När det gäller prissättning kommer den nya enheten att prissättas från $ 369. Nike + -modellen kostar detsamma. Den första generationens Watch kommer att förbli tillgänglig, även om den uppdateras med den nya processorn. Dessa versioner kommer att prissättas från $ 269.

De nya klockorna kommer att kunna förbeställas från 9 september och börja levereras en vecka senare.

Nike + -modellen kommer dock inte förrän i slutet av oktober.

0 Shares