Apple redesignar helt App Store, introducerar helt nya avsnitt och marknadsför köp i appar

0 Shares

ny app-butik

Igår på WWDC 2017 tillkännagav Apple inte bara detaljer om iOS 11, företaget presenterade också en helt nydesignad App Store. Centralt för hela iOS-upplevelsen beror förändringen på att komma senare under året, och när vi säger att det är en fullständig redesign menar vi att det är en fullständig redesign.

Det säger sig självt att Apple hänvisar till redesign som “vacker”, och den extrema makeoveren är något som har länge kommit. Men medan butikens utseende är markant annorlunda än den nuvarande inkarnationen, är det fortfarande något bekant. Det lånar stilidéer från iOS 10: s musik- och nyhetsappar.

Apple säger att syftet med redesignen är att göra det lättare att hitta appar, och det nya användargränssnittet är verkligen tydligare och mindre rörigt än sin föregångare. Det starkare nya utseendet är full av djärva, sans serif-typsnitt, och ett nytt avsnitt i dag syftar till att få människor tillbaka till App Store gång på gång. Förutom att presentera dagens spel, kommer detta avsnitt också att vara hem för “djupgående funktioner och intervjuer fyllda med vackra konstverk och videor.”

Apple säger:

Idag kommer exklusiva premiärer, nya utgåvor och en ny titt på favoriter hela tiden, samt rekommenderade tips och instruktionsguider för att hjälpa kunder att använda appar på innovativa sätt.

App och spel är uppdelade på sina egna flikar, och enskilda sidor har genomgått en liknande redesign som Apple säger gör det lättare för utvecklare att använda för att sälja sina varor till kunder. Köp i appar kan presenteras i den omdesignade App Store. “Kunderna kan nu starta sina köp i appen i App Store och tas direkt in i en utvecklares app eller spel för att slutföra köpet”, förklarar Apple.

Eftersom den nya App Store är en del av iOS 11 är den tillgänglig för utvecklare direkt genom förhandsgranskningsbyggnaden. Alla andra kommer att kunna testa det själv senare på året.

0 Shares