Apple rekryterar säkerhetsexpert för PGP, Blackphone och Silent Circle-berömmelse

0 Shares

Apple-hänglås-nyckel

Efter företagets mycket offentliga avstängning med FBI över San Bernardino-skyttens iPhone, visar Apple att det har ett stort intresse för säkerhet genom att rekrytera krypteringsexperten Jon Callas.

Bäst känt för att grunda säkerhetsfokuserade företag PGP Corp och Silent Circle – företaget bakom den extremt säkra, integritetscentrerade Blackphone – Callas har arbetat för Apple vid två tidigare tillfällen.

Medan varken Apple eller Callas själv kommenterar den exakta rollen han kommer att ha i företaget, har Apple bekräftat sitt utnämning till Reuters. Med sitt säkerhetsarv och tidigare hjälpt Apple att skapa ett krypteringssystem för Mac-datorer skickar hans ankomst till företaget tydliga signaler till Apples kunder och teknikvärlden.

Flera högprofilerade ärenden släppte nyligen åter debatten om kryptering. Efter att Apple vägrade hjälpa FBI att antingen knäcka krypteringen som användes på iPhone eller bygga en bakdörr till iOS använde brottsbekämpande myndigheter en tredje part för att få tillgång till telefonen i centrum av San Bernardino-ärendet.

Med allmänhetens intresse för integritet och kryptering har Apple tidigare sagt att de kommer att fortsätta att göra allt de kan för att öka säkerheten för sina produkter. Ankomsten – återigen – av Callas till Cupertino, verkar bekräfta detta.

Fotokredit: Yotka fotoaloja / Shutterstock

0 Shares