Apple säger att de har åtgärdat “många av problemen” som exponerats i WikiLeaks CIA-datadump

0 Shares

apple-logotyp

Igår släppte WikiLeaks ut Vault 7 online och avslöjade en mängd information om CIA: s hackverktyg och tekniker. Inkluderat i datadumpen var förslaget att CIA aktivt utnyttjade sårbarheter i iOS och annan programvara för att lyssna på människor. Apple har svarat med att säga att “många” av dessa säkerhetshål har fixats.

Det är viktigt att företaget inte kan säga att alla sårbarheter som används – eller som har använts historiskt – av CIA har åtgärdats, men det insisterar på att det “kommer att fortsätta arbetet för att snabbt ta itu med” problem som finns . Ett antal iOS-säkerhetsfel har utnyttjats av CIA för att övervaka individer eller till och med ta fjärrkontroll av enheter.

Se även: Vault 7: WikiLeaks avslöjar CIA: s hemliga hackverktyg och spionoperationer

Apple är bara ett av de företag som nämns i Vault 7-läckan, och många har klättrat för att försäkra sina kunder om att saker och ting är i handen. Med den allmänt hållna uppfattningen att Apples programvara är nära ogenomtränglig är iPhone-tillverkaren förståeligt villig att göra vad den kan för att upprätthålla detta rykte.

I ett uttalande sa Apple:

Apple är djupt engagerade i att skydda våra kunders integritet och säkerhet. Den teknik som är inbyggd i dagens iPhone representerar den bästa datasäkerheten som finns tillgänglig för konsumenterna, och vi arbetar ständigt för att hålla det så. Våra produkter och programvara är utformade för att snabbt få säkerhetsuppdateringar i händerna på våra kunder, med nästan 80 procent av användarna som kör den senaste versionen av vårt operativsystem. Medan vår första analys visar att många av problemen som läcktes ut idag redan har lagts upp i den senaste iOS, kommer vi att fortsätta arbeta för att snabbt ta itu med identifierade sårbarheter. Vi uppmanar alltid kunderna att ladda ner den senaste iOS för att se till att de har de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Naturligtvis går Apple inte så långt som att säga vilken av de sårbarheter det har tagit upp. Vad detta betyder är att åtminstone en del av de 14 exploateringar som avslöjats av WikiLeaks fortfarande är utsatta för attacker.

Bildkredit: Novikov Aleksey / Shutterstock

0 Shares