Apple säger att det är helt normalt att HomePod förstör dina möbler

0 Shares

Som någon som vanligtvis älskar Apple-produkter var jag initialt intresserad av HomePod. Det är trots allt underbart och utformat för användning med Apple Music – mitt val för en streamingmusiktjänst. När sunt förnuft började insåg jag dock att det inte var något jag ville ha. Varför? Tja, priset på $ 350 är alldeles för högt jämfört med konkurrenter. Jag skulle faktiskt vara villig att betala en premie för en kvalitetsprodukt, men Siri kan bara inte jämföra med Alexa just nu. Och så skickade jag HomePod.

Och tacka Gud för att jag gjorde det. Du förstår, det har rapporterats från människor att HomePod förstörde trämöbler. Konsumenter hävdade att både de vita och grå versionerna av den cylindriska högtalaren lämnade vita ringar på vissa träytor. Tyvärr var detta inte ett lur eller rykt, eftersom Apple nu har erkänt att de är medvetna om “problemet”. Företaget kommer att utfärda en återkallelse, eller hur? Å nej – det vore för mycket vettigt. Istället säger Apple på ett roligt sätt att detta är helt normalt (“inte ovanligt”)!

I en guide för vård av HomePod, säger iPhone-tillverkaren följande.

Det är inte ovanligt att någon högtalare med vibrationsdämpande silikonbotten lämnar milda märken när de placeras på vissa träytor. Märkena kan orsakas av oljor som sprider sig mellan silikonbotten och bordsytan och försvinner ofta efter flera dagar när högtalaren tas bort från träytan. Om inte, kan du ta bort märkena om du torkar ytan försiktigt med en mjuk fuktig eller torr trasa. Om märken kvarstår, rengör ytan med möbelproducentens rekommenderade rengöringsprocess. Om du är orolig för detta rekommenderar vi att du placerar din HomePod på en annan yta.

Kan märkena försvinna på egen hand som Apple hävdar? Visst, kanske. Men det är galet att en konsument förväntas bara hoppas och be att deras möbler på något sätt självläker. Hur kan det vara acceptabelt?

LÄS OCH: Apple HomePod: ‘wow’ men ‘uh-oh’

Om önsketänkande inte fungerar föreslår Apple att det rengörs med “möbelproducentens rekommenderade rengöringsprocess.” Tror företaget verkligen att folk känner till den officiella rengöringsprocessen för sina möbler? Många konsumenter har ingen aning om vem tillverkaren ens är för sitt skrivbord, bord eller byrå. Fan, om det är antikt, kanske det inte finns någon tillverkare att kontakta!

Jag är ledsen, men denna webblurb avstår inte från Apples ansvar för några förstörda möbler. Ingen konsument ska behöva oroa sig för att en högtalare förstör ytan på vilken den är placerad – det är inte normalt. Istället bör Apple utfärda ett frivilligt återkallande och avsätta pengar för att betala för omlackering av alla möbler som redan förstörts av HomePod.

Nästa steg är att redesigna HomePod med material som är säkra för alla ytor. Om det inte är omedelbart möjligt bör företaget skapa någon form av iCoaster som HomePod kan sitta på och packa in den med högtalaren. Fram till dess är det helt enkelt oansvarigt att fortsätta sälja högtalaren som den är.

Fotokredit: Minerva Studio / Shutterstock

0 Shares