Apple säger att det murar iPhones med Fel 53 av säkerhetsskäl

0 Shares

tegelstenar

Du förväntar dig inte en enkel iOS-uppdatering för att helt döda din iPhone, men det är precis vad som händer. Användare som tog sina telefoner till en tredje part för reparation och därefter uppdaterade sin programvara har stött på fel 53 och en murad telefon. Apple är inte bara medveten om problemet utan säger att det är avsiktligt.

Som vi fick veta häromdagen verkar problemet uppstå för människor som har fått sin hemnyckel (specifikt) fixad av en icke-auktoriserad reparatör. Apple har nu medgett att iOS upptäcker att hemnyckeln har funnits och säger att Fel 53 är ett steg för att “skydda våra kunder” – kunder som förmodligen kommer att tänka två gånger innan de uppgraderar till en iPhone 7.

Anledningen till de extrema säkerhetsåtgärder som Apple vidtagit är att hemnyckeln rymmer Touch ID-sensorn. Rädslan är tydligt att knappen kan ersättas med en som innehåller en hackad sensor så Apple har beslutat att för att förhindra obehörig åtkomst till iPhones och iPads, kommer all åtkomst att blockeras – och detta uppnås genom att obehörigt tegla dessa enheter.

I ett uttalande till Guardian försvarade Apple vad som händer genom att säga:

Vi tar kundsäkerhet mycket seriöst och Fel 53 är resultatet av säkerhetskontroller som är utformade för att skydda våra kunder. iOS kontrollerar att Touch ID-sensorn på din iPhone eller iPad stämmer korrekt med enhetens andra komponenter.

Om iOS hittar en felaktig matchning misslyckas kontrollen och Touch ID, inklusive för Apple Pay-användning, är inaktiverat. Denna säkerhetsåtgärd är nödvändig för att skydda din enhet och förhindra att en falsk Touch ID-sensor används. Om en kund stöter på fel 53 uppmuntrar vi dem att kontakta Apple Support.

Det är svårt att föreställa sig ett jämförbart scenario där godtycklig inaktivering av en dyr enhet, som inte har rapporterats stulen, skulle anses vara acceptabel. När du kontaktar Apple Support är ett erkännande från kunder om att en tredjepartsreparatör har använts ett erkännande av brott mot företagets villkor. Detta innebär att Apple debiterar kunderna snyggt för privilegiet att byta ut sina brickade telefoner, magiskt återvinna de pengar – och mer – som förlorats till tredje part.

Fotokredit: Petlia Roman / Shutterstock

0 Shares