Apple säger att det redan har fixat CIA: s Mac- och iPhone-hack avslöjade av WikiLeaks

0 Shares

apple-logotyp

Igår publicerade WikiLeaks det andra partiet av sina Vault 7-dokument, Dark Matter, som avslöjar information om Apple-relaterade hack som används av CIA. Den här gången fokuserar dokumenten på hack för MacBooks och iPhones och kommer två veckor efter det att den första satsen med dokument kom fram.

Apple sa tidigare att de hade tagit upp “många av problemen” från de första Vault 7-läckorna, och nu har företaget sagt mycket detsamma om den andra satsen. Trots löften från Julian Assange verkar det som om WikiLeaks inte har varit i kontakt med Apple för att ge ytterligare information om de utsatta sårbarheterna.

Assange har också hotat de företag som nämns i de läckta dokumenten och säger att detaljer om nolldagens exploatering kommer att offentliggöras om vissa villkor inte är uppfyllda. Men som förra gången har Apple inte något att oroa sig för – eller snarare inte dess användare. Företaget säger att problem med MacBooks och iPhones redan har åtgärdats, så det finns ingen anledning till oro.

I sitt uttalande sa Apple:

Vi har preliminärt utvärderat Wikileaks avslöjanden från i morse. Baserat på vår första analys påverkade den påstådda iPhone-sårbarheten endast iPhone 3G och fixades 2009 när iPhone 3GS släpptes. Dessutom visar vår preliminära bedömning att de påstådda Mac-sårbarheterna tidigare fixades i alla Mac-datorer som lanserades efter 2013.

Vi har inte förhandlat med Wikileaks för någon information. Vi har gett dem instruktioner att skicka all information de önskar genom vår normala process enligt våra standardvillkor. Hittills har vi inte fått någon information från dem som inte är offentliga. Vi är outtröttliga försvarare av våra användares säkerhet och integritet, men vi tolererar inte stöld eller samordnar med dem som hotar att skada våra användare.

Utnyttjandet krävde fysisk tillgång till enheter, så risken för användarna minskade ändå kraftigt.

Bildkredit: Novikov Aleksey / Shutterstock

0 Shares