Apple säger att du kan använda desinfektionsdukar för att rengöra Coronavirus (COVID-19) från din grova iPhone, iPad eller Mac

0 Shares

Vill du veta en hemlighet? Jag har aldrig rengjort min iPhone eller iPad. Grov, eller hur? Ännu mer illamående använder jag dem båda båda medan jag sitter på toaletten! Hej, klandra mig inte för detta beteende – Apple orsakade det. För den längsta tiden (år), föreslog företaget aldrig att använda desinfektionsdukar på sina produkter. I Apple Store hade jag talat om att “genier” skulle berätta att alkohol skulle förstöra skärmarna. Och så levde jag bara med bakterierna.

Med Coronavirus (COVID-19) som dominerar nyheterna börjar människor dock göra status i sina hygienmetoder. Plötsligt, när vi alla tvättar händerna oftare och släpar oss i Purell, blir bakteriedrivna enheter ett mycket viktigare ämne. Tack och lov, från och med idag, har Apple äntligen gett oss grönt ljus att använda desinfektionsdukar för att rengöra Coronavirus (COVID-19) från iPhone-, iPad- och Mac-datorer.

I en uppdaterad supportartikel med titeln “Hur rengör du dina Apple-produkter”, svarar Apple på de vanliga frågorna om “Är det OK att använda ett desinfektionsmedel på min Apple-produkt?” IPhone-tillverkarens officiella svar finns nedan.

Med en isopropylalkoholservett på 70 procent eller Clorox desinficeringsservetter kan du försiktigt torka av de hårda, icke-porösa ytorna på din Apple-produkt, t.ex. skärm, tangentbord eller andra yttre ytor. Använd inte blekmedel. Undvik att få fukt i någon öppning och sänk inte ner din Apple-produkt i några rengöringsmedel. Använd inte på tyg- eller läderytor.

Det är sant att Apple inte nämner specifikt “Coronavirus”, men denna nya information är tydligt relaterad till allmänhetens panik om sjukdomen. Även efter att masshysteriet kring COVID-19 har gått ner borde folk förhoppningsvis fortsätta att tvätta sina Apple-enheter med desinfektionsdukar – det finns många typer av bakterier och virus där ute, ni alla. Om du skulle ursäkta mig måste jag ge min 2-åriga iPhone 8 Plus ett välbehövligt första gångsbad.

Bildkredit: WAYHOME studio / Shutterstock

0 Shares