Apple säger att FBI-fallet är början på en hal sluttning till massövervakning via iPhone

0 Shares

är_du_spionerar_ på mig

Striden mellan FBI och Apple om tillgång till San Bernardino-skyttens iPhone förvandlas till lite mer än en viljestrid. Båda sidor använder väskan för att göra en poäng; Apple menar att upplåsning av telefonen skulle skapa ett farligt prejudikat, säger FBI att låsa upp telefonen är att hjälpa terrorister.

Det har kastats tunga ord från båda sidor, och den senaste omgången av slag ser Apple hävda att FBI kan följa upp sin telefonlåsningskrav med ett krav på att slå på iPhone-kameror och mikrofon för att spionera på användare. “Var kommer detta att stoppa?” frågar Eddy Cue. “Någon dag kommer någon att kunna slå på en telefons mikrofon. Det borde inte hända i detta land”.

Apples servicechef gjorde anklagelsen i en intervju med Univision och sa att även om det inte är möjligt för närvarande kan FBI be företaget att sätta på en användares kamera eller mikrofon. Det är något av ett kvantesprång att ta – övergången från att försöka kringgå en låsskärm till att tillåta fjärranspionering är något som är svårt att på allvar underhålla väldigt länge.

Engagerat i idén att skydda kunders integritet, säger Apple att det är glatt att ta målet med FBI hela vägen till Högsta domstolen. Cue går längre och säger att han hellre vill se ärendet inför kongressen. Han fortsatte med att upprepa Apples motstånd mot att hjälpa FBI att få tillgång till San Bernardino iPhone. Han liknade FBI: s begäran med att be om en nyckel till bakdörren; när en nyckel tillhandahålls är den tillgänglig för alla, inklusive terrorister, brottslingar och pirater.

Cue medger att det är en balans mellan den säkerhet regeringen vill ha och den säkerhet som erbjuds genom kryptering. Han säger att de två inte kan leva sida vid sida – det finns ett val att göra mellan säkerhet och säkerhet. Apple, enligt Cue, är villiga att hjälpa regeringen så mycket som möjligt, men kommer bara att göra det på ett sätt som inte kommer att äventyra massornas säkerhet.

Fotokredit: moomsabuy / Shutterstock

0 Shares