Apple säger att Mac Pro kommer att tillverkas i Amerika

0 Shares

Gjord i USA

Strax efter att amerikanska handelsregulatorer godkände tullundantag för Apple, vilket innebär att de kan tillverka produkter utomlands och importera dem utan stora ekonomiska påföljder, har företaget meddelat att det kommer att göra Mac Pro i Austin, Texas.

Apple säger att beslutet att producera den nydesignade Mac Pro i USA är “en del av dess engagemang för USA: s ekonomiska tillväxt”.

Se även:

I verkligheten förändras lite. Som Apple själv påpekar, “kommer den här senaste generationen Mac Pro, som presenterades vid Apples årliga världsomspännande utvecklarkonferens i juni, snart att börja produceras i samma anläggning i Austin där Mac Pro har tillverkats sedan 2013”.

Apple är angelägna om att betona inte bara att datorn kommer att produceras i Amerika utan också att många andra amerikanska företag kommer att vara inblandade och därför kommer att gynnas. Med mer än en liten luft av flaggviftande patriotism säger företaget:

Den nya Mac Pro kommer att innehålla komponenter som designats, utvecklats och tillverkats av mer än ett dussin amerikanska företag för distribution till amerikanska kunder. Tillverkare och leverantörer i Arizona, Maine, New Mexico, New York, Oregon, Pennsylvania, Texas och Vermont, inklusive Intersil och ON Semiconductor, tillhandahåller avancerad teknik. Den amerikanska tillverkningen av Mac Pro möjliggörs efter en federal produktuteslutning som Apple får för vissa nödvändiga komponenter. Värdet på amerikansk tillverkade komponenter i nya Mac Pro är 2,5 gånger större än i Apples tidigare generation Mac Pro.

Apples VD, Tim Cook tillägger: “Vi tror djupt på kraften i amerikansk innovation. Det är därför varje Apple-produkt är designad och konstruerad i USA och består av delar från 36 stater som stöder 450 000 jobb med amerikanska leverantörer, och vi ‘ kommer att fortsätta växa här “.

Medan företaget kanske kämpar för en rejäl europeisk skatteräkning just nu, växer det lyriskt om den inverkan det får på sitt hemland:

Apple är på väg att fullgöra sitt åtagande att investera 350 miljarder dollar i den amerikanska ekonomin år 2023. Bara förra året spenderade företaget över 60 miljarder dollar med mer än 9 000 inhemska leverantörer över hela landet, inklusive på tillverkningsställen i 36 stater. Apples investering i innovation stöder 2,4 miljoner jobb i alla 50 stater, inklusive 90 000 direktanställda. Förra veckan meddelade Apple att de tilldelar 250 miljoner dollar från sin Advanced Manufacturing Fund till Corning Incorporated, leverantör av precisionsglas för iPhone, Apple Watch och iPad. Hittills har Apple investerat mer än 1 miljard dollar i amerikanska företag från sin Advanced Manufacturing Fund – distribuerat hela 1 miljard dollar initialinvestering och 20 procent av de 5 miljarder dollar det därefter åtagit sig att spendera. I december tillkännagav Apple planer på att utöka sin närvaro i Austin och ett dussin andra städer över hela landet, inklusive San Diego och Seattle.

Bildkredit: 09910190 / Shutterstock

0 Shares