Apple säger att virtualiseringsverktyg bryter mot DMCA … men Corellium säger att företaget attackerar jailbreaking

0 Shares

Svart iPhone

Apple har länge spelat ett spel katt och mus med utvecklarna av jailbreak-verktyg och ändrar ständigt koden för sina mobila operativsystem för att förhindra att människor låser upp sina iPhones och iPads.

I en pågående spott med Corellium – ett företag som virtualiserar iOS för användning av säkerhetsforskare – har Apple ändrat rättegången mot företaget i sommar och säger att de verktyg det producerar bryter mot upphovsrätten. Corellium har svarat med ett öppet brev som säger att Apples attacklinje “borde ge alla säkerhetsforskare, apputvecklare och jailbreakers anledning att vara oroliga”.

Se även:

Apples uppfattning är mycket tydlig. I sin stämning säger företaget: “Produkten Corellium erbjuder är en” virtuell “version av Apples mobila hårdvaruprodukter, tillgänglig för alla med en webbläsare. Corellium serverar specifikt vad det visar som en perfekt digital fax av ett brett spektrum av Apples marknadsledande enheter – återskapa med noggrann uppmärksamhet på detaljer, inte bara hur operativsystemet och applikationerna ser ut visuellt för bona fide-köpare, utan också den underliggande datorkoden. Corellium gör det utan licens eller tillstånd från Apple “.

Företaget fortsätter att uttrycka sin oro kring upphovsrätten:

Detta är ett enkelt fall av intrång i mycket värdefulla upphovsrättsskyddade verk, tillsammans med handeln med och vinster på teknik som möjliggör sådan intrång. Corelliums verksamhet baseras helt på kommersialisering av den olagliga replikeringen av det upphovsrättsskyddade operativsystemet och applikationer som körs på Apples iPhone, iPad och andra Apple-enheter.

Inte överraskande håller Coellium inte med och hävdar att Apple helt enkelt använder stämningen för att demonisera och slå till mot jailbreaking-verktyg. Företaget publicerade ett öppet brev som svar på Apples ändrade rättegång där det står:

Ansökan hävdar att eftersom Corellium “tillåter användare att jailbreak” och “gav en eller flera personer tillgång … för att utveckla programvara som kan användas för att jailbreak”, är Corellium “engagerande i människohandel” i strid med DMCA. Med andra ord hävdar Apple att alla som tillhandahåller ett verktyg som låter andra människor jailbreak, och alla som hjälper till att skapa ett sådant verktyg bryter mot DMCA. Apple understryker denna ståndpunkt genom att kalla det upptäckta jailbreak-verktyget “olagligt” och säga att det är “utformat för att kringgå [the] samma tekniska åtgärder “som Corellium.

Apple använder detta fall som en provballong i en ny vinkel för att slå ner på jailbreaking.

Brevet fortsätter med att påpeka att jailbreaking är viktigt för säkerheten, och även att Apple själv drar nytta av jailbreak-communityn. Corellium säger att “forskare och utvecklare förlitar sig på jailbreaking för att skydda slutanvändare” eftersom det helt enkelt inte är möjligt att helt testa säkerheten för appar i en icke-jailbreakad miljö.

Medan Apple har visat att de är villiga att kasta allt de har i fallet, kommer Corellium inte att antas att backa ner. “Vi är beredda att starkt försvara oss mot denna attack, och vi ser fram emot att dela vårt formella svar på detta påstående när vi lämnar in det i domstol”, står det.

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares