Apple säger ledsen för iPhone-fel 53 och uppdaterar iOS 9.2.1-uppdateringen för att fixa det

0 Shares

återställ_iphone_6

Apple har mycket stöd för tillfället för sin inställning till kryptering och vägrar FBI-tillgång till en iPhones innehåll, men det är bara ett par veckor sedan företaget sågs i ett mindre gynnsamt ljus. Det var ganska motreaktion när användare upptäckte att installation av en uppdatering till iOS resulterade i fel 53 och en murad iPhone.

Apple sa till en början att Fel 53 orsakades “av säkerhetsskäl” efter spekulationer om att det var ett försök att hindra människor från att använda tredjepartsverkstäder. iFixit föreslog att problemet var ett resultat av att delar inte kunde synkroniseras korrekt, och Apple har avrundats för att ha misslyckats med att fixa. Idag har företaget utfärdat en ursäkt tillsammans med en uppdatering som säkerställer att Fel 53 inte kommer att hända igen. Men det finns fler goda nyheter.

Om du talade om att betala för en ersättning av garantin till följd av Fel 53 kan du vara i kö för att få tillbaka dina pengar. Apple säger att felet uppstod på grund av att en testfunktion av misstag offentliggjordes – det var en uppdatering som aldrig var tänkt att nå kunder.

Apples fullständiga uttalande lyder:

Vissa kunders enheter visar ‘Anslut till iTunes’ efter att ha försökt en iOS-uppdatering eller en återställning från iTunes på en Mac eller PC. Detta rapporteras som ett fel 53 i iTunes och visas när en enhet misslyckas med ett säkerhetstest. Detta test var utformat för att kontrollera om Touch ID fungerar ordentligt innan enheten lämnar fabriken.

Idag släppte Apple en mjukvaruuppdatering som gör det möjligt för kunder som har stött på detta felmeddelande att lyckas återställa sin enhet med iTunes på en Mac eller PC.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär, detta var utformat för att vara ett fabrikstest och var inte avsett att påverka kunderna. Kunder som betalat för att ersätta enheten utanför garantin baserat på denna fråga bör kontakta AppleCare om återbetalning.

Fotokredit: Attila Fodemesi / Shutterstock

0 Shares