Apple säger till utvecklare att watchOS-appar måste fungera utan en iPhone

0 Shares

apple_watch_new

Apple har meddelat utvecklare att från och med den 1 juni måste alla watchOS-appar som skickas in för App Store vara inbyggda appar baserade på watchOS 2 SDK. Vad detta betyder i praktiken är att Apple Watch-appar måste fungera utan en iPhone.

Detta är något som har plågat bärbara material från andra tillverkare – inklusive Samsung – och de nya reglerna kommer nästan säkert att falla bra hos konsumenterna. I slutändan bör detta leda till en förbättring av kvaliteten på Apple Watch-appar, eftersom utvecklare kommer att tvingas bygga in mer funktionalitet.

Det är dock inte alla goda nyheter. De tekniska begränsningarna för Apple Watch – särskilt avsaknaden av en dataförbindelse – innebär att det fortfarande kommer att finnas begränsningar för vad appar kan göra när de inte är bundna till en iPhone. Detta kan vara en indikation på att Apple planerar att införa en dataaktiverad klocka inom en inte alltför avlägsen framtid, men vi måste vänta och se vad som händer.

I ett mycket kort inlägg på utvecklarbloggen säger Apple:

Kommande krav för watchOS-appar

22 april 2016

Från och med den 1 juni 2016 måste alla nya watchOS-appar som skickas till App Store vara inbyggda appar som är byggda med watchOS 2 SDK eller senare.

Fullständiga detaljer om de riktlinjer som måste följas finns på watchOS-utvecklarens sidor.

0 Shares