Apple samlar nu in data från Safari med differentiell integritet för att identifiera problemwebbplatser

0 Shares

macbook-pro-safari

Med lanseringen av macOS High Sierra gör Apple några ändringar i Safari. En av de viktigaste förändringarna är införandet av differentiell integritetsteknologi som samlar in data om de webbplatser som användare besöker för att identifiera de som är problematiska på grund av hög minnesanvändning eller kraschar.

Som namnet på tekniken antyder, liksom att samla in användbar information från användare, är en av de viktigaste funktionerna i differentiell integritet att den respekterar privatliv för individer. Den AI-drivna tekniken håller, enligt Apples Craig Federighi, “informationen för varje enskild användare helt privat” samtidigt som den fortfarande samlar in data som gör det möjligt för Apple att avgöra vilken prioritet den ska hantera problematiska webbplatser med.

Se även:

Målet med den differentiella sekretesstekniken är att samla så mycket användbar information om verklig användning som möjligt utan att någonsin äventyra integriteten för dem som den samlar in data från. Apple har redan förklarat att fullständig integritet möjliggörs med denna metod för statistik och dataanalys som samlas in genom användning av hashing, delprovtagning och brusinjektion.

Data som samlas in från individer krypteras för att förstöra alla länkar till den personen, och trender kan bestämmas genom att titta på partier av data. Det är inte en helt ny teknik, och Apple har redan använt den på olika sätt, såsom sökprognoser och förutsägbar text i iOS.

Även om användningen av differentiell integritet i Safari är en opt-in-funktion, anses den vara en del av Device Analytics. Detta innebär att Apple inte visar användarna en ny dialog som ger dem valet att delta eller inte.

0 Shares