Apple ser nedslående iPhone-försäljning i Indien

0 Shares

Mobilappar för iPhone-smarttelefoner

Indien är den tredje största smarttelefonmarknaden över hela världen, efter Kina och USA. Under årets andra kvartal levererade leverantörer drygt 30 miljoner enheter, varav de allra flesta kör Android. Det är inte annorlunda än vad som händer på de andra ledande marknaderna, Kina och USA, förutom en sak: iPhone-försäljning.

Apple är en stor aktör i både Kina och USA, där dess marknadsandel ligger på två siffror. Men i Indien är iPhone inte lika tilltalande för lokala kunder, eftersom endast 2,4 procent av smartphonesna som skickades under andra kvartalet 2016 har Apples logotyp på baksidan.

Smartphone-transporter i Indien uppgick till 30,7 miljoner enheter, enligt Strategy Analytics, och Apple flyttade bara 0,8 miljoner av dem. Under tiden levererade Android-leverantörer 29,8 miljoner enheter, vilket ger operativsystemet öppen källkod en marknadsandel på 97,1 procent. Andra plattformar är i princip irrelevanta tack vare leveranser av bara 0,1 miljoner smartphones.

Om vi ​​tittar på siffrorna jämfört med året förlorade Apple faktiskt marken för Android-leverantörer. Under andra kvartalet 2015 nådde iPhone-leveranser 1,2 miljoner enheter, vilket motsvarade en marknadsandel på 4,5 procent. Det var inte heller fantastiskt, men det var åtminstone högre. Problemet är att Apple verkar ha få alternativ att växa i landet.

“Apple iOS kommer att behöva sänka iPhone-prissättningen till billigare nivåer, attrahera fler operatörssubventioner och utvidga sin närvaro i detaljhandeln via Apple-butiker eller online-kanaler om de vill växa betydligt igen i framtiden”, säger Strategy Analytics-chef Woody Oh.

Vi kan utesluta att sänka priset på iPhone, eftersom det inte skulle vara karaktäristiskt för Apple. Företaget säljer premiumprodukter, som prissätts i enlighet därmed, och det enda sättet de oftast blir billigare är om det finns en ny modell som ersätter dem i sortimentet.

Bärsubventioner är också knepiga, eftersom smarttelefonköpare i Indien vanligtvis får sina enheter från återförsäljare och inte mobiloperatörer. Detta skiljer sig från hur saker och ting fungerar i USA och andra stora marknader, och det är lite som Apple kan göra åt det, åtminstone på kort sikt.

Apple kan försöka bygga iPhones i Indien för att hålla tillverkningskostnaderna nere och kanske hålla försäljningsskatten på ett minimum. Det är verkligen ett alternativ, men det finns inga konkreta planer ännu att göra det – som vi känner till. Apple kan verkligen använda en lokal partner, som Foxconn, för att få en indisk tillverkad iPhone att hända, så det här är en verklig möjlighet.

Apple försöker redan öka sin närvaro i landet, eftersom företaget nu får öppna butiker i Indien. Apple kan också samarbeta med lokala återförsäljare för att göra iPhones lättare tillgängliga för potentiella köpare i Indien, vilket också kan ge utdelning.

Smarttelefonförsäljningen i Indien kan vara låg just nu, om vi tittar på hur många enheter som har skickats, men detta kommer att förändras i framtiden. “Indien växer snabbt på grund av låga penetrationsgrader för smartphones, en växande medelklass med mer disponibel inkomst och intensiv konkurrens mellan stora leverantörer, återförsäljare och operatörer”, säger Strategy Analytics. Och Apple, som har sett sin smartphone-försäljning sjunka, bör göra allt för att se till att lokala köpare ser iPhone som ett attraktivt alternativ i premiumsegmentet.

Twin Design / Shutterstock.com

0 Shares