Apple släpper den första offentliga betaversionen av macOS High Sierra

0 Shares

Apple MacBook Pro macOS High Sierra

Apple släpper inte officiellt macOS High Sierra förrän senare i år, men under tiden kan Mac-användare som vill kolla in de nya funktionerna tidigt registrera sig i det offentliga betaprogrammet för att installera förhandsgranskningsversioner av det nya operativsystemet.

Den första offentliga beta-byggnaden landar idag, vilket sammanfaller med lanseringen av en reviderad andra beta för utvecklare. Apple ger vanligtvis utvecklare möjlighet att prova ett nytt Mac-operativsystem tidigt, så att casual testare kan njuta av en mer stabil upplevelse.

För att få det måste du först registrera dig i det offentliga betaprogrammet med ditt Apple-ID. När du har godkänt villkoren har du tillgång till förhandsgranskningsversioner av macOS High Sierra samt iOS 11 och tvOS 11. När det är klart måste du gå över till MacOS High Sierra-målsidan i Mac App Store och ta tag byggnaden.

Om du gör det kommer installationen att aktiveras och konfigureras din Mac så att den kan ta emot framtida offentliga betaversioner. Att vara BetaNews kommer vi inte att varna dig för de typiska riskerna som följer med förhandsgranskningsbyggnader, men du bör veta att det finns minst en större förändring i korten som kan komplicera saker.

I macOS High Sierra har Apple introducerat sitt eget filsystem, känt som APFS (Apple File System), och du kommer att uppgraderas från HFS + i processen. Åtminstone för iOS-användare, som har fått uppgraderingen i iOS 10.3, gick det smidigt, men det finns inga garantier för att samma kommer att hända i det här fallet.

När det gäller andra förändringar som du kan förvänta dig bör du kolla in vår täckning av macOS High Sierra från WWDC 2017, som har all information du behöver veta. Det finns några ganska intressanta förändringar där, men ingenting riktigt lika viktigt som det nya filsystemet.

0 Shares