Apple släpper en billigare 8GB iPhone 5c den 18 mars

0 Shares

Apple släpper en 8 GB-version av iPhone 5c den 18 mars med en reducerad prislapp, enligt de senaste viskningarna på nätet.

Läckade dokument från O2 Tyskland som visar en 8GB iPhone 5c för 60 € lägre än priset på den nuvarande 16GB-modellen verkar vara äkta. Tech Radar bekräftade med en UK-baserad O2-filial att 8GB iPhone 5c-modellerna kommer att säljas i morgon.

Medan ett brittiskt pris ännu inte har bekräftats förväntas det vara cirka 50 £ mindre än den befintliga 16 GB iPhone 5c-modellen, som säljs till 470 £.

Medan £ 420 är billigt jämfört med sin iPhone 5s-bror, kommer den 8 GB lagringsutrymmet att bli ätit upp ganska snabbt. Och utan microSD-kortplats tar det inte lång tid innan du stöter på problem med att lägga till ny musik, foton och appar.

Och jämfört med 8 GB Moto G som erbjuder Android 4.4 KitKat, fyrkärnkraft och en 4,5-tums 720p-skärm för £ 130, är ​​8 GB iPhone 5c fortfarande inte nära plånboksvänlig nog.

Apple har inte delat detaljerade försäljningssiffror för iPhone 5c, men det har definitivt inte nått populariteten för iPhone 5s.

5c har kritiserats för att vara för dyr med tanke på sin äldre hårdvara, och trots att Apple inte märkt det som ett budgetalternativ, så är det uppfattningen att det verkar ha ristat in i konsumenternas sinne, som sannolikt inte kommer att hitta det nyare priset tillräckligt lågt.

Håll ögonen öppna för ett officiellt tillkännagivande tillsammans med brittiska priser.

LÄS MER: Granskning av iPhone 5c

[Tech Radar]

0 Shares