Apple släpper iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4, tvOS 10.2 och watchOS 3.2 – här är vad som är nytt

0 Shares

AirPodsCase-PF-Open_AirPods-PF_iPhone7-JetBlk-PF_PR-PRINT

Apple har introducerat uppdateringar för alla sina större operativsystem, släppa iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4, tvOS 10.2 och watchOS 3.2. De senaste versionerna lägger till nya funktioner, förbättrar användarupplevelsen och fixar ett antal buggar.

På iPhone- och iPad-fronten är det största tillskottet i iOS 10.3 stödet för att hitta AirBuds via Find My iPhone. Operativsystemet kan visa den aktuella eller senast kända platsen och låter dig spela ljud genom öronsnäckorna för att hjälpa dig hitta dem snabbare.

Siri får också lite uppmärksamhet, eftersom det i iOS 10.3 låter dig schemalägga åkturer genom åktjänster, betala räkningar (och kontrollera deras status), kontrollera bränslenivån i din bil och dess låsstatus, utlösa hornet, tända lamporna och se Cricket-poäng och status för indiska Premier League och International Cricket Council-matcher. Spara för sportändringen, de andra tilläggen kräver kompatibla appar.

Apple förbättrade också CarPlay i iOS 10.3, eftersom det nu får genvägar i statusfältet, möjligheten att komma åt Up Next, visa albumet på skärmen Now Play, nya kuraterade spellistor och musikkategorier i Apple Music.

Det finns andra funktioner som är nya, som möjligheten att söka efter din “parkerade bil” i Apple Maps, stöd för en batteriindikator i hemappen och en ny enhetlig vy i Inställningar för Apple ID-kontoinformation, enheter och inställningar.

Vad Apple inte har annonserat i förändringsloggen är att iOS 10.3 också ska kännas “snyggare” nu. Apples Renaud Lienhart bekräftade detta på Twitter:

Vid övergång till macOS Sierra 10.12.4 får den också en betydande ny funktion – Night Shift-läge. När det är aktiverat minskar det blått ljus för att hjälpa dig att sova bättre. Det gör det genom att använda varmare färger under vissa timmar. Siri får samma sportändring som iOS 10.3, Shanghainese läggs nu till Diktering, ämnesraden ska nu vara mer synlig i Konversationsvy i Mail-appen och det finns fler RAW-bildformat som stöds, som de viktigaste förbättringarna.

Det finns också en massa företagsfokuserade förändringar i macOS Sierra 10.12.4, som uppdateringar av kommandona för säkerhet och profiler, bugfixar relaterade dockningsstationer, FileVault och mer.

När det gäller tvOS 10.2 får Apple TV snabbare rullningsstöd för TVMLKit- och UIKit-appar, stöd för Device Enrollment Program, VideoToolbox-ramverk och Expanded Mobile Device Management.

Apple Watch, via watchOS 3.2, får nu teaterläge, vilket i grunden är ett tyst läge som du kan aktivera i filmer, under möten och andra situationer. OS får också SiriKit, vilket gör det möjligt för utvecklare att lägga till stöd för Siri-kommandon i sina appar.

Alla uppdateringar är tillgängliga för nedladdning nu på kompatibla iPhone-, iPad-, iPod touch-, Mac-, Apple TV- och Apple Watch-enheter.

0 Shares