Apple släpper iOS 11.3 med ett stort fokus på integritet

0 Shares

Silver iPhone 8 på låda

Innan GDPR i Europa har Apple släppt iOS 11.3, komplett med ett urval av integritetsfokuserade verktyg. Men medan integritet är kärnan i släppet, är det långt ifrån slutet på berättelsen.

Den senaste Facebook-skandalen har fokuserat på integritet, och detta är något som Apple mer än gärna vill dra nytta av, vilket ger GDPR-uppmanade verktyg till världen – inte bara Europa. Men iOS 11.3 innehåller också en omfattande ändringslogg med en rad korrigeringar och uppdateringar.

Se även:

I iOS 11.3 visas introduktionen av en sekretessikon som visas när en “funktion ber om att använda din personliga information”, och det är något som är Apples senaste steg mot större transparens. Samtidigt planerar Apple också att lansera en ny webbplats som gör det lättare för kunderna att komma åt och korrigera den information som företaget har om dem, samt förenkla processen att inaktivera eller ta bort konton.

Apple säger:

Apple anser att integritet är en grundläggande mänsklig rättighet, så varje Apple-produkt är utformad för att minimera insamlingen och användningen av dina data, använda bearbetning på enheten när det är möjligt och ge transparens och kontroll över din information.

Uppdateringen introducerar också ARKit 1.5, en betaversion av Battery Health, och lägger till nya Animoji för iPhone X-användare. Det finns också den vanliga säkerhets- och prestationsjusteringen.

Sök efter uppdateringar nu för att ladda ner iOS 11.3.

Bildkredit: mama_mia / Shutterstock

0 Shares