Apple släpper iOS 9.3, OS X 10.11.4 El Capitan, tvOS 9.2 och watchOS 2.2 – här är vad som är nytt

0 Shares

svart_vit_apple_logo

Apple släppte precis iOS 9.3, OS X 10.11.4 El Capitan, tvOS 9.2 och watchOS 2.2, efter dess Låt oss slingra dig in händelse, som bland annat såg avtäckten av iPhone SE, 9,7-tums iPad Pro och nya Apple Watch-band tidigare idag.

Den senaste uppdateringen innehåller massor av förändringar, inklusive säkerhetsförbättringar och nya användarvänliga funktioner men också felkorrigeringar och bättre hårdvarustöd. Här är allt du behöver veta.

Det största antalet förändringar är i iOS 9.3, som bland annat ger Night Shift-läge, TouchID-funktionalitet i Notes-appen, möjligheten att importera Evernotes-innehåll till Notes, Wi-Fi-samtal för Verizon-kunder, helskärmsvideouppspelning på iPad med Apple Music och stöd för flera användarkonton på iPads som är inskrivna i utbildningsprogrammet.

För dem som inte känner till det är Night Shift ett nytt läge som i grund och botten skulle kunna låta dig sova bättre. Det ställer in skärmen på mer gulaktiga toner för att minimera effekterna som blått ljus har på dina ögon innan du går och lägger dig. Det liknar f.lux och andra sådana verktyg i detta avseende.

Apple har lagt ner mycket arbete på iOS 9.3, med hela förändringsloggen ganska lång. Det finns ett större antal buggfixar och förbättringar listade för Notes, News, Health, Apple Music, Photos, iBooks, Education, CarPlay, 3D Touch, Enterprise, Accessibility, Maps och andra delar av operativsystemet.

Värt att notera är att Apple har lappat ett säkerhetsfel i majoriteten i iMessage, vilket skulle ha gjort det möjligt för hackare att dekryptera media som skickas via tjänsten. Hela listan över säkerhetsuppdateringar hittar du här.

När det gäller OS X 10.11.4 El Capitan listar Apple bara en handfull tillägg som ger funktioner till befintliga appar, fixar några buggar och förbättrar kompatibilitet och tillförlitlighet för sina USB Type-C-adaptrar. Du kan läsa hela förändringsloggen här och titta på säkerhetsuppdateringarna i den senaste versionen av OS X här.

Liksom iOS 9.3 har tvOS 9.2 också många intressanta förändringar. Vi har förbättrat röststöd via Siri, som nu låter dig bland annat diktera användarnamn och lösenord och hitta innehåll i App Store, appmappar, möjligheten att växla mellan senaste appar genom att dubbelklicka på TV-knappen på Siri Remote, support för iCloud Photo Library, och detta inkluderar Live Photos, återintroduktion av stöd för Bluetooth-tangentbord, konferensrumsdisplay och listning av release-anteckningar i Inställningar, som de viktigaste höjdpunkterna.

När det gäller watchOS 2.2 har Apple lagt till ny funktionalitet i Maps-appen, stöd för ytterligare diktering, system- och Siri-språk och en högre frekvens av hjärtfrekvensmätningar när de är stilla. Den är designad för fjärde generationens Apple TV.

Alla ovannämnda uppdateringar är tillgängliga nu.

Fotokredit: Dmitro2009 / Shutterstock

0 Shares