Apple släpper iOS-uppdatering med spårning av U1-chipspårning

0 Shares

Svart iPhone

Den senaste uppdateringen till iOS kommer att behaga alla med integritetshänsyn. iOS 13.3.1 ger iPhone-ägare chansen att slå på och av platsspårning U1 Ultra Wideband-chip – något Apple lovade för ett par månader sedan.

Det var kontroverser när säkerhetsexperter upptäckte att chipet innebar att iPhones regelbundet spårade människors plats även när platstjänster var inaktiverade. Nu är det möjligt att säkerställa att sådan spårning inte kan genomföras.

Se även:

Eftersom U1-chipet för närvarande endast används för AirDrop-fildelning, är det lite skada att ha det inaktiverat när som helst det inte används. Det är inte att säga att Apple inte kommer att introducera fler funktioner som använder sig av chipet i framtiden, och att när växeln kan hamna på och av hela tiden.

Även om det inte verkade som om Apple faktiskt samlade in användardata när platsspårning aktiverades, uttrycktes förståelig oro. Detta fick företaget att utfärda ett uttalande som förklarade vad som hände:

Ultra bredbandsteknik är en industristandardteknik och är föremål för internationella krav som kräver att den stängs av på vissa platser. iOS använder platstjänster för att avgöra om en iPhone finns på dessa förbjudna platser för att inaktivera ultrabredband och följa regler.

Hanteringen av ultrabredbandsöverensstämmelse och dess användning av platsinformation sker helt på enheten och Apple samlar inte in användarplatsdata.

Men med den här senaste uppdateringen har iPhone-ägare kontroll.

Här är Apples fullständiga ändringslogg för iOS 13.3.1:

Den här uppdateringen:

Löser ett problem i kommunikationsgränser som kan tillåta att en kontakt läggs till utan att ange lösenkoden för skärmtid Lägger till en inställning för att styra användningen av platstjänster med U1 Ultra Wideband-chip Adresserar ett problem som kan orsaka en kortvarig fördröjning innan du redigerar en Deep Fusion foto taget på ‌iPhone 11‌ eller iPhone 11 Pro Löser ett problem med Mail som kan leda till att fjärrbilder laddas även när inställningen “Ladda fjärrbilder” är inaktiverad Löser ett problem som kan leda till att flera ångra dialogrutor visas i e-postadresser ett problem där FaceTime skulle kunna använda den bakåtvända ultrabreda kameran istället för den breda kameran Löser ett problem där push-aviseringar inte kan levereras via Wi-Fi Adresserar ett CarPlay-problem som kan orsaka förvrängt ljud när man ringer i vissa fordon Introducerar stöd för indisk engelska Siri röster för HomePod

Apple släppte också iPadOS 13.3.1, macOS Catalina 10.15.3 och watchOS 6.1.2.

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares