Apple släpper macOS 10.13.1 och iOS 11.1 för att lägga till ny emoji och patch KRACK … för vissa

0 Shares

Apple har skickat ut de senaste uppdateringarna till macOS High Sierra och iOS. macOS 10.13.1 och iOS 11.1 innehåller en rad buggfixar och varar också ankomsten av en ny sats emoji.

De två relativt små uppdateringarna tar också upp den nyligen upptäckta KRACK-säkerhetsproblemet. Men även om WPA2-plåstret kommer att välkomnas av många människor är det inte tillgängligt för alla iPhones och iPads, vilket innebär att ett stort antal människor kommer att lämnas exponerade.

Se även:

För macOS-användare ger uppdateringen inte bara nya emoji, det förbättrar också tillförlitligheten för Microsoft Exchange-meddelandesynkronisering i Mail och löser problem med Bluetooth och Spotlight. För företagsanvändare finns det förbättringar av SMB-utskrift och stöd för att låsa upp en FileVault-krypterad APFS-volym med en återställningsnyckelfil.

iOS-användare har tillgång till samma nya uppsättning emoji, och uppdateringen ser tillbaka till 3D Touch-gest för att växla mellan appar.

Med hänvisning till KRACK-korrigeringen förklarar Apple att den inte är tillgänglig för alla:

Wi-Fi

Tillgänglig för: iPhone 7 och senare, och iPad Pro 9,7-tums (tidigt 2016) och senare

Effekt: En angripare i Wi-Fi-intervallet kan tvinga återanvändning i WPA-klienter (Key Reinstallation Attacks – KRACK)

Beskrivning: Ett logiskt problem fanns vid hanteringen av tillståndsövergångar. Detta åtgärdades med förbättrad statlig förvaltning.

CVE-2017-13080: Mathy Vanhoef från imec-DistriNet-gruppen vid KU Leuven

Bildkredit: Renan Teuman / Shutterstock

0 Shares