Apple släpper macOS Sierra som gratis uppgradering

0 Shares

macOS10Sierra3

Apples Mac-datorer – MacBook, iMac, Mac Pro och Mac mini – är konstverk. Inte bara är hårdvaran vacker, men det inkluderade operativsystemet är också visuellt imponerande. Idag, efter en serie Beta-utgåvor, är den sista 10.12-versionen av skrivbordsoperativsystemet tidigare känd som OS X – nu känd som ‘macOS’ – tillgänglig för nedladdning. Apple dubbar den senaste versionen av skrivbordsoperativsystemet ‘Sierra’, efter en bergskedja i företagets hemstat Kalifornien.

Medan Windows 10 är ett bra operativsystem för produktivitet, kan Microsoft helt enkelt inte matcha den visuella skönheten i macOS. Fortfarande erbjuder Microsofts senaste operativsystem några unika funktioner, till exempel röstassistenten Cortana – något som Apples skrivbord inte erbjuder. Idag förändras detta eftersom den legendariska Siri kommer till macOS Sierra. Bäst av alla? Som vanligt är detta en gratis uppgradering för ägare av kompatibla Mac-datorer!

SE ÄVEN: Hur man skapar en startbar macOS Sierra USB-enhet

“Siri på Mac kan hjälpa till att skicka meddelanden och e-post, hitta dokument, leta upp information, söka i en användares fotobibliotek, justera systeminställningar med mera. Användare kan också dra och släppa Siri-resultat i dokument eller fästa dem i sin idag-vy för senare Universal Clipboard tillåter användare att kopiera innehåll från en app på en Apple-enhet och klistra in den i en annan app på en annan Apple-enhet. Med iCloud Desktop och Documents kan användare nu komma åt filerna på sitt Desktop från iPhone och iPad. Och automatisk upplåsning låter användare automatiskt logga in på sin Mac när de bär en autentiserad Apple Watch ”, säger Apple.

IPhone-tillverkaren säger vidare, “Photos introducerar Memories, som lyfter fram favorit- och glömda ögonblick i användarnas fotobibliotek genom att automatiskt skapa samlade samlingar av tillfällen som födelsedagsfester eller familjesemester. Foton använder avancerad datorsyn för att identifiera ansikten, objekt och scener dina bilder, så att bilder kan sökas efter vem och vad som finns i dem. Ett helt nytt Brilliance-redigeringsverktyg lyser upp mörka områden och drar in höjdpunkter så att bilderna blir rikare och mer levande “.

OS1012-ApplePay_PR-PRINT

En av de största smärtpunkterna vid online-shopping är behovet av att ange din information, till exempel namn och adress, på varje handlare du använder. Då måste du hitta ditt kreditkort och ange dessa nummer också. Det är en riktig syssla. Ibland kommer jag att köpa en produkt på Amazon i motsats till att spara pengar på en ny webbplats, helt enkelt för att det är lättare.

macOS10Sierra5

Apple Pay på webben för Safari, nytt för macOS Sierra, löser detta dilemma eftersom det gör shopping ännu enklare. Om en säljare stöder funktionen kan du checka ut och betala med din Apple Pay-information – det är inte nödvändigt att skapa ett konto hos online-återförsäljaren. För ökad säkerhet måste transaktionen verifieras med en iPhone eller Apple Watch. Genom att använda en andra enhet gör det utan tvekan den övergripande upplevelsen säkrare.

macOS10Sierra2

Vad mer är nytt i operativsystemet? Apple delar följande.

Meddelanden gör konversationer mer intressanta, så att användare kan förhandsgranska webblänkar och spela upp videoklipp direkt från appen. svara på meddelanden med en Tapback som ett hjärta, tummen upp och mer direkt på en meddelandebubbla; och skicka större emoji för större påverkan på meddelandet. Flikar är nu tillgängliga i Mac-appar som stöder flera fönster, inklusive Maps, Mail, Pages, Numbers, Keynote, TextEdit och till och med tredjepartsappar. Bild i bild flyter video från Safari eller iTunes i ett fönster över skrivbordet. Fönstret kan ändras, dras och fästas i valfritt hörn på skärmen så att användare kan titta på video medan de arbetar. Optimerad lagring frigör utrymme när en Mac börjar bli full genom att lagra sällan använda objekt i molnet och hjälpa användare att ta bort appar och filer som de inte längre behöver. Apple Music i iTunes gör det ännu enklare att upptäcka ny musik och bläddra exklusivt och nya utgåvor.

MacDropbox

Denna uppgradering hindrar också applikationer från att få åtkomst till tillgänglighetsinställningarna i operativsystemet. Detta utnyttjades mest av Dropbox, och du kan läsa mer om det här. Medan molnlagringsföretaget hade goda avsikter fanns det rädsla för att det skulle kunna användas som ett kryphål för mer olyckliga appar – Apple är klokt att stänga det. Om du är Dropbox-användare, oroa dig inte – företaget adresserar macOS Sierra här.

macOS10Sierra6

Om du äger en kompatibel Mac kan du ladda ner macOS Sierra direkt från App Store här. Det ser otroligt ut, så du bör definitivt inte tveka. När du har laddat ner den, berätta vad du tycker i kommentarerna nedan.

0 Shares