Apple släpper överraskningsuppdatering för OS X 10.6 Snow Leopard som inte längre stöds

0 Shares

snöleopard

När det gäller att stödja äldre operativsystem (eller inte) är det vanligtvis Microsoft vi pratar om. Men den här veckan överraskade Apple sina användare genom att släppa en uppdatering till Snow Leopard – den långvariga namnet Mac App Store-uppdatering för OS X Snow Leopard.

Om du undrar varför en OS-uppdatering ska komma som en överraskning beror det på att stödet för Snow Leopard upphörde under senare delen av 2013. Det är en uppdatering som uppenbarligen handlar om att säkerställa fortsatt tillgång till Mac App Store, men det hjälper också till att ge Snow Leopard-användare en lättare väg att uppgradera till El Capitan.

Uppdateringsbeskrivningen är kort och söt, och det låter inte att det låter som något för spännande. Med de senaste versionerna av OS X levererade via App Store, och Apple är angelägna om att så många människor som möjligt ska köra de senaste utgåvorna, gör uppdateringen perfekt. Apple förklarar att Mac App Store-uppdateringen (djupt andetag …) för OS X Snow Leopard:

Installerar ett förnyat mellansigneringscertifikat som krävs av Mac App Store. Certifikatet säkerställer att du kan fortsätta använda Mac App Store i Snow Leopard för att köpa nya appar och köra tidigare köpta appar som använder kvittovalidering. Inkluderar förbättringar av Mac App Store-varningar.

Om du inte är en PowerPC-användare vill du antagligen slå Apple-menyn och välja alternativet Programuppdatering.

Fotokredit: Mirek Srb / Shutterstock

0 Shares