Apple släpper viktiga Big Sur- och iOS-uppdateringar för att åtgärda WebKit-sårbarheten

0 Shares

Apple-logotyp och hänglås

Apple har utfärdat ett par viktiga säkerhetsuppdateringar för sina stationära och mobila operativsystem. Företaget har släppt iOS 14.4.1 och macOS 11.2.3, som båda beskrivs som “rekommenderas för alla användare”.

Anledningen till detta är enkel – det här är viktiga uppdateringar som korrigerar ett minneskorruptionsfel som kan utnyttjas av skadliga webbplatser. Detta är förutom de sårbarheter som redan har lappats i en annan iOS-uppdatering förra månaden.

Se även:

Sårbarheten som uppdateras påverkar Safaris WebKit-motor. Sårbarheten innebär att en skadlig webbplats kan användas för att köra farlig kod på iPads, iPhones och Mac. Till skillnad från WebKit-bristerna som åtgärdades förra månaden tros det inte att den som de senaste uppdateringarna tar upp utnyttjas aktivt – men det är inte att säga att du bör försena att bli uppdaterad.

Apples beskrivning av uppdateringen är kortfattad:

Ett problem med minneskorruption åtgärdades med förbättrad validering.

Om du hoppas på något spännande från någon av dessa uppdateringar kommer du att bli besviken. Som du antagligen har gissat från det lilla hoppet i versionsnumrering, medan båda är “viktiga” uppdateringar, finns det inget att se förutom säkerhetsfixarna.

Bildkredit: Alberto Garcia Guillen / Shutterstock

0 Shares