Apple släppte en cool $ 1 miljard på Intels smarttelefonmodemverksamhet

0 Shares

Molnpengar

När du är leverantör för Apple kan iPhone-tillverkarens drag få en enorm inverkan på ditt företag. Om Apple gör en ändring av en av sina konstruktioner och inte längre behöver en leverantör, kan det ganska mycket förstöra den leverantören över en natt. När Apple till exempel slutar göra affärer med en safirglasleverantör, gick det företaget bokstavligen i konkurs.

Och så, med allt detta sagt, måste folket över Qualcomm tugga Pepto-Bismol ikväll. Varför? Eftersom det gör modem för Apples iPhone, och Apple köper ett smarttelefonmodemföretag från Intel för en miljard dollar. Med andra ord, om detta förvärv fungerar kan Apple snart inte längre behöva Qualcomm för modem.

“Apple och Intel har tecknat avtal om att Apple ska förvärva majoriteten av Intels smarttelefonmodemverksamhet. Cirka 2200 Intel-anställda kommer att gå med i Apple, tillsammans med immateriella rättigheter, utrustning och leasingavtal. Transaktionen, som värderas till 1 miljard dollar, förväntas slutföras fjärde kvartalet 2019, med förbehåll för godkännanden och andra vanliga villkor, inklusive företagsråd och andra relevanta samråd i vissa jurisdiktioner, säger Apple.

IPhone-tillverkaren säger vidare: “Genom att kombinera de förvärvade patenten för nuvarande och framtida trådlös teknik med Apples befintliga portfölj kommer Apple att inneha över 17 000 patent för trådlös teknik, allt från protokoll för cellulära standarder till modemarkitektur och modemdrift. Intel kommer att behålla förmågan. att utveckla modem för applikationer som inte är smarttelefoner, som datorer, internet-of-things-enheter och autonoma fordon. “

Johny Srouji, Apples Senior Vice President för Hardware Technologies ger följande uttalande.

Vi har arbetat med Intel i många år och vet att detta team delar Apples passion för att utforma teknologier som ger världens bästa upplevelser för våra användare. Apple är glada över att få så många utmärkta ingenjörer att gå med i vår växande mobilteknologigrupp och vet att de kommer att trivas i Apples kreativa och dynamiska miljö. De, tillsammans med vårt betydande förvärv av innovativ IP, kommer att bidra till att påskynda vår utveckling av framtida produkter och tillåta Apple att ytterligare differentiera framåt.

Apples förvärv av Intels modemverksamhet borde vara en vinst för både konsumenter och Apple-investerare. Apple borde så småningom spara pengar genom att utveckla modem internt, vilket förhoppningsvis kommer att leda till snabbare innovation inom konsumentenheter som iPhone, iPad och Apple Watch – inklusive 5G.

Fotokredit: Andy Dean Photography / Shutterstock

0 Shares