Apple slår det ur parken genom att underteckna iPad Pro-avtal med MLB

0 Shares

batmoney

När Microsoft tecknade ett avtal med NFL blev jag ganska förvånad. Även om det inte är förvånande att fotbollsligan tog Microsofts pengar för att marknadsföra Surface Pro, blev jag förvånad över att Apple lät det hända. När allt kommer omkring är NFL stora affärer – jag hade förväntat mig att Tim Cook skulle gå in med sitt företags allestädes närvarande iPad istället.

Idag krossar Apple i huvudsak Surface Pro med en basebollträ, vilket förmodligen överträffar Microsofts affär med NFL. Ser du, Major League Baseball kommer nu att använda iPad Pro-surfplattor i utgrävningen. Även om det är diskutabelt om vilken sport som kommer att ha större inverkan på försäljningen, är en sak obestridlig – det finns många fler MLB-spel än det finns NFL, även om NFL förblir mer populärt närvaromässigt.

“Inför MLB-säsongen 2016 har varje iPad Pro anpassats för varje klubb och laddats med MLB Dugout-appen, vilket gör att varje lags manager, tränare och spelare kan använda sina egna patenterade och strategiska statistiska rapporter, datavisualiseringar och förskott för scouting-videor under varje MLB-spel från dugouts och bullpens som ger dem enkel tillgång till värdefulla, handlingsbara baseballinsikter. Klubbar kommer också att ha möjlighet att inkludera någon av sina egna rapporter med data genererade från förra årets första hela säsong av Statcast-spårningsteknik, vilket ger ny statistik för pitchspårning , slår, baslöpning och fältning, direkt på iPad Pro “, säger Mark Newman på MLB.com.

Philip Schiller, Apples Senior Vice President för Worldwide Marketing, förklarar: “iPad är vår vision för framtiden för persondatorer, och vi är så glada över att samarbeta med Major League Baseball för att sätta den här otroliga tekniken i alla deras utgrävningar och tjurfäktningar den här säsongen . Med iPad Pro och den nya MLB Dugout-appen kommer chefer, tränare och spelare att få oöverträffad tillgång till statistik, data och scouting-videor direkt med fingertrycket och när det är viktigast, under spelet. “

Naturligtvis, som Microsoft lärde sig på det hårda sättet, kan denna typ av publicitet slå tillbaka. När det finns tekniska svårigheter kan det motsvara negativ press – även om det inte nödvändigtvis är surfplattans fel. Om Mets har dåligt Wi-Fi på Citi Field och har problem med att använda iPad-proffs, borde du tro att media kommer att rapportera det som ett Apple-fel.

Har Apple gjort ett smart drag genom att samarbeta med MLB? Är det en mer prestigefylld liga än NFL? Berätta för mig i kommentarerna.

Fotokredit: Ljupco Smokovski / Shutterstock

0 Shares