Apple slår ett förbud mot kryptovalutaprogram

0 Shares

Kryptovalutamynt

Apple har uppdaterat sina utvecklarriktlinjer, vilket gör det klart att appar som öppet eller hemligt bryter för kryptovalutor helt enkelt inte är välkomna i App Store.

Klämman ner täcker iOS-enheter, och den har nyligen introducerats. Förbudet innebär att iPhones och iPads inte kan användas för att bryta för kryptovalutor, såvida inte behandlingen utförs i molnet. Det är inte klart hur stort problem gruvappar har varit, och iOS-hårdvara verkar ganska understyrd för uppgiften.

Se även:

I ett avsnitt av riktlinjerna om energieffektivitet säger Apple: “Appar, inklusive alla tredjepartsannonser som visas inom dem, får inte köra orelaterade bakgrundsprocesser, såsom kryptovalutautvinning.”

Dessutom har de uppdaterade kryptovalutaspecifika riktlinjerna läst:

3.1.5 (b) Kryptovalutor:

Plånböcker: Appar kan underlätta lagring av virtuell valuta, förutsatt att de erbjuds av utvecklare som är registrerade som en organisation. Gruvdrift: Appar får inte bryta för kryptovalutor om inte bearbetningen utförs av enheten (t.ex. molnbaserad gruvdrift). Börser: Appar kan underlätta transaktioner eller överföringar av kryptovaluta på en godkänd börs, förutsatt att de erbjuds av själva börsen. Inledande mynterbjudanden: Appar som underlättar inledande mynterbjudanden (“ICO”), handel med kryptovalutaterminer och andra kryptovärdepapper eller kvasipapirhandel måste komma från etablerade banker, värdepappersföretag, handlare med terminskontrakt (“FCM”) eller andra godkända finansinstitut och måste följa all tillämplig lag. Kryptovalutaappar kanske inte erbjuder valuta för att slutföra uppgifter, som att ladda ner andra appar, uppmuntra andra användare att ladda ner, posta i sociala nätverk etc.

Bildkredit: Blue Planet Studio / Shutterstock

0 Shares