Apple slog med rättegång för att dölja iPhone XS-hack och göra vilseledande påståenden i reklam

0 Shares

Apple iPhone XS

En rättegång har inlämnats till tingsrätten i norra distriktet i Kalifornien och anklagar Apple för vilseledande reklam för iPhone XS.

Rättegången hävdar att inte bara Apple döljer det faktum att iPhone XS har ett hack, utan också att företaget gjorde falska påståenden om pixelantalet på handenhetens skärm. Stämningsansökan, Sponchiado & Davis vs Apple, går till cirka 55 sidor och den gör observationer som gjorts av både fans och kritiker av Apple.

Se även:

Klagandena är långt ifrån de enda som märkte att Apple i många bilder av iPhone XS (som sett ovan) mycket noggrant och skickligt har valt en bakgrundsbild som döljer det faktum att det finns ett hack. Sponchiado och Davis säger att “Svarandens reklam döljer saknade pixlar. Svaranden annonserar skärmarna på iPhone XS och iPhone XS Max Products genom att använda en färgbild på en planet, så att det svarta utrymmet som lämnas av saknade pixlar kommer att smälta in i msgstr “svart bakgrund på bilden”.

De “saknade pixlarna” som nämns här är de som redovisas av skåran på skärmen. De är också en del av en andra fråga som klagarna har med Apples marknadsföring av iPhones XS – antalet pixlar som handenheten påstås ha:

Produkten för iPhone X annonseras ha 2436 × 1125 pixlar, men använder faktiskt inte riktiga pixlar med röda, gröna och blå underpixlar i varje pixel. Istället har produkten endast falska skärmpixlar, med bara två subpixlar per falsk pixel (2436 × 1125 × 2 = 5 481 000 subpixlar), och den har faktiskt inga subpixlar alls i skåran högst upp på skärmen eller i hörn för skärmområdet. Däremot har iPhone 8 Plus en skärm av högre kvalitet än produkten, med fler underpixlar än produkten (1920 × 1080 pixlar × 3 subpixlar per pixel = 620800 subpixlar). Till skillnad från produkten har iPhone 8 Plus inte ett skår längst upp på skärmen eller avrundade hörn av visningsområdet.

Rättegången hävdar också att skärmen på iPhone XS mäter 5,6875 tum snarare än 5,8 tum Apple annonserar.

Du kan kolla in stämningen i sin helhet på Scribd.

0 Shares