Apple SNAFU innebär att uppdatering till macOS 10.13.1 kan återaktivera root access bug

0 Shares

För några dagar sedan kom ett allvarligt säkerhetsfel med macOS High Sierra fram. Det upptäcktes att det var möjligt att logga in på “root” -kontot utan att ange ett lösenord, och – även om företaget tycktes ha fått en varning om problemet för några veckor tillbaka – berömdes Apple för att ha gjort en fix snabbt ut ur dörren.

Men lugna festerna. Det visar sig nu att bug fix har en egen bug. Uppgradera till macOS 10.13.1 så kan du hitta att korrigeringen är ångrad. Långsam handklapp.

Se även:

Många användare har bekräftat för Wired att Apples snabba utrullade bug fix är långt ifrån felfri själv. Det verkar som om Apple förutspådde en viss ordning i vilken användare skulle göra saker, och detta antagande innebär att det ursprungliga problemet kan återinföras. Om du hade uppgraderat till macOS High Sierra 10.13.1 och sedan installerat plåstret borde du ha det bra – men inte alla har gjort det.

Om du ännu inte hade uppgraderat till den senaste versionen av High Sierra – det vill säga du körde 10.13.0 – och du installerar korrigeringsfilen och sedan uppgraderas till 10.13.1, “root” -åtkomstbuggen lyfter huvudet en gång om igen. Andra har klagat på att även om de har uppgraderat till 10.13.1 innan de installerade korrigeringen, finns det ingen anmälan om att en omstart krävs för att slutföra installationen, och därför kvarstår problemet.

Lösningen är enkel – men en som inte har klargjorts tillräckligt av Apple. För att undvika problem måste du se till att du har uppgraderat till High Sierra 10.13.1, installera sedan korrigeringsfilen och starta om datorn.

Om du installerade korrigeringsfilen i 10.13.0 och sedan uppgraderade till 10.13.1 måste du installera om plåstret och starta om.

Apple hade lagt till en anteckning till sina supportsidor för att göra detta tydligare.

0 Shares