Apple som gräver det underbara MacBook fjärilstangentbordet är ett stort misstag

0 Shares

Apple har tjänat mycket pengar trots att de gjort många misstag i designavdelningen. Tack och lov har den en gång lysande Jony Ive – nu till synes tvättad – lämnat företaget; vi bör förhoppningsvis se några nya idéer som fokuserar på substans snarare än flash.

Ett av de mest polariserande Apple-designvalen de senaste åren är det kontroversiella MacBook fjärilstangentbordet. Sakstangenterna har väldigt lite rörelse, är ganska höga och värst av allt är benägna att gå sönder av något så enkelt som en dammbit. Och ändå älskar jag det jävla tangentbordet.

Tillbaka 2016 bestämde jag mig för att köpa min första Mac. Efter att ha sett Touch Bar MacBook Pro online bestämde jag mig för att det skulle bli mitt. När jag åkte till affären för att prova det personligen stannade jag dock död i mina spår – det här tangentbordet var det konstig. Jag minns att jag sa till säljaren att jag inte kunde tänka mig att skriva på den. De ryckte på axlarna och föreslog att jag skulle köpa en MacBook Air – den hade det “gamla” tangentbordet. Det hände inte, eftersom det hade en hemsk skärm då.

En rolig sak hände dock. Jag bestämde mig för att försöka skriva med det i butiken. Ingen lögn, jag stod förmodligen där i över en timme och skrev olika stycken för att se om jag kunde vänja mig vid det. Vet du vad? Jag gjorde. Faktum är att jag älskade det och spenderade cirka 2000 dollar på det – jag fick Core i5 Touch Bar-modellen med 16 GB RAM och 256 GB SSD.

Så ja, jag älskar min MacBook Pro och tangentbordet. Jag kan skriva mycket snabbt och exakt på det. Tangentbordet är underbar ur ett skrivperspektiv. Tyvärr kan tangentbordet för vissa konsumenter vara ömtåligt eftersom helvete – knapptryckningar kommer så småningom inte att registreras alls eller ibland fördubblas. Sanningen ska sägas, mitt tangentbord fungerar fortfarande perfekt år senare (jag tar hand om mina saker), men det finns otaliga upprörda konsumenter som hade misslyckats – en legitim fråga. Det blev ett löpande skämt.

LÄS OCH: Vinn en HUAWEI MateBook 13-bärbar dator med Intel Core i7-processor och NVIDIA-grafik

Tangentbordet förnedrades också i pressen, med många journalister som skryter om att de fortfarande använder en äldre MacBook på grund av det “bra” tangentbordet. Helvete, Joanna Stern skrev till och med en helt lysande interaktiv artikel om tangentbordsfel i WSJ. Det fanns också mycket negativ feedback från icke-journalister, och den värld av mun reste långt. Som ett resultat passerade många kunder de senaste MacBook, MacBook Air och MacBook Pro.

Nu rapporterar MacRumors att Apple planerar att överge fjärilstangentbordet 2020. Även om jag är säker på att många kommer att applådera detta, är jag krossad. Jag förstår helt och hållet att Apple lyssnar på användare och går vidare från vad som har varit en pinsam situation, men det är också ett stort misstag att kasta in handduken på en sådan lysande typupplevelse. Allvarligt, folk, att skriva på det är verkligen bra – det förtjänar ytterligare uppmärksamhet.

Beviljat, Apple har redan försökt mildra felen genom revisioner, och det kostar sannolikt företaget en förmögenhet i gratis reparationer, men ändå borde företaget inte ge upp. Visst har Apple några ingenjörer som äntligen kan ta reda på hur man gör det hållbart … eller hur?

Naturligtvis är det helt möjligt att det här uppdaterade tangentbordet för 2020 kommer att ge en ännu bättre typupplevelse – om så är fallet bjuder jag in det nuvarande fjärilstangentbordets död. Tyvärr är jag tvivelaktig om det kommer att vara fallet. För närvarande måste jag njuta av min tid med min 2016 MacBook Pro och hoppas att Apple i slutändan vänder om kursen.

Bildkredit: WarmTail / Shutterstock

0 Shares