Apple sparkar Alex Jones och Infowars podcasts från iTunes

0 Shares

Alex Jones med en megafon

Alex Jones – konspirationsteoretiker extraordinaire och grundare av höger medieplattform Infowars – har nyligen blivit fel på ett antal företags politik, och Apple är den senaste som tar undantag från sin produktion.

YouTube startade saker nyligen med att ta bort några av hans videor, och han stängdes sedan av från Facebook i en månad. Spotify bestämde sig för att Jones podcasts var “hatat innehåll” och tog bort flera från sin plattform. Nu har Apple gjort ungefär detsamma genom att ta bort Jones egna podcaster från iTunes såväl som från Infowars.

Se även:

Jones är känd för en rad konspirationsteorier, bland annat föreslår att skjutningarna i Sandy Hook och San Bernardino var “falska flaggor”. Han stäms för närvarande av Sandy Hooks familjer för anklagelser om förtal och trakasserier. Infowars har nu bara en podcast kvar på iTunes – Real News With David Knight – och Apples åtgärder kommer sannolikt att påverka Jones och hans team och den räckvidd de kan njuta av.

I ett uttalande till media om borttagningen sa Apple:

Apple tolererar inte hatprat och vi har tydliga riktlinjer som skapare och utvecklare måste följa för att säkerställa att vi tillhandahåller en säker miljö för alla våra användare. Poddsändningar som bryter mot dessa riktlinjer tas bort från vår katalog och gör dem inte längre sökbara eller tillgängliga för nedladdning eller streaming. Vi tror på att representera ett brett spektrum av åsikter, så länge människor respekterar dem med olika åsikter.

Nyheter om podcasts borttagning kom från BuzzFeed som konstaterar att det inte är klart varför Real News With David Knight podcast inte påverkades av nedslaget.

Bildkredit: Belltreephotography / Shutterstock

0 Shares