Apple städar App Store genom att rensa bort övergivna appar och begränsa namnlängden

0 Shares

apple_store_front

Från och med nästa vecka – specifikt den 7 september – börjar Apple rensa skiten från App Store. Vad betyder det här? Det betyder att man tar bort det som Apple beskriver som “problematiska och övergivna appar”, samt att ändra hur appar kan namnges för att förhindra utvecklare att använda SEO-titlar för sina skapelser.

Framåt kommer apptitlar att begränsas till bara 50 tecken, vilket minskar chansen att namnge dem på ett vilseledande sätt. Apple verkar ha en hel uppgift framför sig eftersom de planerar att granska alla appar som för närvarande finns i App Store innan de kontaktar utvecklare om de med problem.

Om en app visar sig vara problematisk, kommer utvecklaren att varnas så att de kan vidta lämpliga åtgärder. Men Apple varnar för att “appar som kraschar vid lansering kommer att tas bort omedelbart”. Företaget är mycket angeläget om att betona denna punkt. Så mycket att den nämner det två gånger i App Store-förbättringarna av Apple Developer.

Apple talar om att försöka förbättra kvaliteten på appar som visas i App Store:

Kvalitet är extremt viktigt för oss. Vi vet att många av er jobbar hårt för att bygga innovativa appar och uppdatera era appar i App Store med nytt innehåll och funktioner. Det finns dock också appar i App Store som inte längre fungerar som avsett eller följer gällande riktlinjer för granskning, och andra som inte har stöd för kompatibilitetsuppdateringar under lång tid. Vi implementerar en pågående process för att utvärdera appar för dessa problem, meddela deras utvecklare och ta bort problematiska och övergivna appar från App Store.

Detta är något som sannolikt inte kommer att mötas med negativitet, även om det naturligtvis kommer att finnas några appar som användarna kommer att klaga på att de nu inte kan installera på nya iPhones och iPads. Det kommer också att finnas väldigt få användarklagomål om att ändra hur appar kan namnges. Apple förklarar:

Sök är en av de mest använda metoderna för kunder att upptäcka och ladda ner appar från App Store. I hopp om att påverka sökresultaten har vissa utvecklare använt extremt långa appnamn som innehåller beskrivningar och termer som inte är direkt relaterade till deras app. Dessa långa namn visas inte helt i App Store och ger inget användarvärde. Appnamn du skickar i iTunes Connect för nya appar och uppdateringar kommer nu att begränsas till högst 50 tecken. Du kan lära dig mer om att skapa effektiva appnamn samt ikoner, nyckelord, skärmdumpar och beskrivningar genom att läsa App Store-produktsidan.

Uppenbarligen är detta något som kommer att vara en pågående process, och det är ett drag som kommer att gå långt för att säkerställa fortsatt tro på App Store och säkerhet.

Fotokredit: Maen Zayyad / Shutterstock

0 Shares