Apple startar Alex Jones och Infowars ur App Store

0 Shares

Infowars-appen avvisades

Efter att ha redan tagit bort sina podcasts från iTunes har Apple gått ett steg längre och sparkat Infowars ut ur App Store.

Appen – som gav tillgång till Infowars-artiklar samt liveströmmar från Alex Jones visar rants – har tagits bort permanent från App Store för brott mot Apples regel. Flyttet från iPhone-tillverkaren är bara det senaste i en rad motgångar för Jones som redan har blivit fel på Spotify, YouTube, Facebook och Twitters policy.

Se även:

Just denna vecka tog Twitter beslutet att permanent förbjuda Alex Jones och Infowars från sin plattform, och Jones har också förbjudits från många andra nätverk. Även om Apple inte har angett något specifikt skäl för förbudet mot Infowars app, har företaget bekräftat borttagningen och sagt att det inte kommer att tillåtas tillbaka till App Store. Apple pekade också på sina App Store-riktlinjer som inte tillåter innehåll som är:

… förtalande, diskriminerande eller elakartat innehåll, inklusive referenser eller kommentarer om religion, ras, sexuell läggning, kön, nationellt / etniskt ursprung eller andra riktade grupper, särskilt om appen sannolikt kommer att förödmjuka, skrämma eller placera en riktad individ eller grupp på skadlig väg.

I en artikel på Infowars webbplats klagar utloppet över att det “ChiCom-ägda Apple” inte har berättat för vilket innehåll som bryter mot riktlinjerna. Infowars säger också att de inte har fått något uppsägningsmeddelande från Apple och hänvisar till appens borttagning som “censur”.

För tillfället är Infowars-appen fortfarande tillgänglig i Google Play – men kanske inte så mycket längre.

Bildkredit: Nya designillustrationer / Shutterstock

0 Shares