Apple stöter på iPad-lagringen, sänker Pro-priserna

0 Shares

ipad_pro_9.7

Apple presenterade igår nya iPhones och Apple Watch Series 2, men meddelade inte några ändringar relaterade till iPad-linjen. Vissa människor förväntade sig att det skulle avslöja nya modeller, men företaget hade andra saker i åtanke för sina populära surfplattor.

En av de viktigaste förändringarna som Apple introducerade med iPhone 7 och iPhone 7 Plus är bumpen i baslagring till 32 GB, jämfört med de 16 GB som tidigare modeller levererades med på ingångsnivån. Det är en förändring som Apple tyst har tillämpat på iPad-linjen också, tillsammans med ett prisfall för Pro-modellerna.

Varje bas iPad-modell som Apple för närvarande säljer har nu 32 GB lagringsutrymme. Bumpen i lagring till nästa modell i sortimentet kostar fortfarande $ 100, men många kommer förmodligen vara lyckligare nu att hålla sig till den mest prisvärda versionen. Det är inte den enda förändringen som gäller lagringen, för för iPads som inte är Pro får du nu bara 32 GB och 128 GB alternativ att välja mellan.

Under tiden såg 9,7-tums iPad Pro och 12,9-tums iPad Pro sitt prisfall med $ 50 på 128 GB-modellerna och $ 100 på 256 GB-versionerna. Denna ändring gäller både Wi-Fi- och mobilmodeller. En 9,7-tums iPad Pro-bas kostar nu 599 $, medan den 12,9-tums motsvarigheten börjar på 799 $. Som med de andra iPads måste du lägga till $ 130 för att göra uppgraderingen till mobil (4G LTE) anslutning.

Du kan se hur sortimentet ser ut nedan när det gäller lagringsalternativ och priser.

Apple iPad september 2016 lagringspris

Som du kan se är detta inte en enorm uppdatering och verkligen inte den uppgradering som vissa förmodligen förväntade sig. Även om iPad fortfarande är populär jämfört med andra surfplattor ser iPad en minskning av försäljningen, precis som surfplattamarknaden i allmänhet är, och Apple kan sannolikt inte motivera en betydande förändring vid denna tidpunkt, eftersom de vet att konsumenterna sannolikt inte kommer att ändra sina köpvanor.

Det har också introducerat Pro-grade iPads, som verkar göra bättre när det gäller försäljning. Marginalerna är sannolikt högre än för resten av linjen. En iPad Air 2 börjar nu på 399 $, vilket är 100 $ mindre än dess ursprungliga pris. Det finns färre lagringsmodeller också, och eftersom konsumenterna har möjlighet att köpa nu är mer attraktiva än tidigare, färre skäl att spendera mer för att få en.

0 Shares