Apple svarar på integritetsproblem på iPhone X Face ID men undviker frågan om brottsbekämpning

0 Shares

En av de obestridliga höjdpunkterna i Apples iPhone X är Face ID – ansiktsigenkänningstekniken som gör det möjligt att låsa upp en telefon med en blick. Även om det är spännande och imponerande har många människor säkerhets- och integritetsproblem med funktionen, och senator Al Franken skrev förra månaden till Apple och ställde en rad frågor och redogjorde för sina bekymmer.

Apple har nu svarat på Franken, strax före lanseringen av iPhone X på drygt två veckor. Företaget pekar på en serie dokument som redan har offentliggjorts, men ger också några detaljer om hur Face ID-data lagras och används.

Se även:

Apple säger att den information den redan har gjort tillgänglig besvarar alla tio frågor som ställts av senator Franken. Icke desto mindre fortsätter företaget att tillhandahålla lite mer detaljer för tydlighetens skull, och förmodligen i hopp om att det kommer att lägga integritetshänsyn i sängen en gång för alla.

Företaget adresserar oro för att data som rör Face ID kan lagras i molnet där hackare kan komma åt dem:

Face ID-data, inklusive matematiska representationer av ditt ansikte, är krypterade och endast tillgängliga för Secure Enclave. Dessa data lämnar aldrig enheten. Det skickas inte till Apple och ingår inte i säkerhetskopior av enheter. Ansiktsbilder som tagits under normala upplåsningsoperationer sparas inte utan kastas omedelbart om den matematiska representationen beräknas för jämförelse med den registrerade Face ID-informationen.

Det har också funnits oro för åtkomst som tredjepartsprogramvara kan ges till Face ID-data om detta medför en säkerhetsrisk. Apple säger:

Tredjepartsappar kan använda API: er som tillhandahålls av systemet för att be användaren att autentisera med Face ID eller ett lösenord, och appar som stöder Touch ID stöder automatiskt Face ID utan några ändringar. När du använder Face ID meddelas appen endast om verifieringen lyckades. den kan inte komma åt Face ID eller de data som är associerade med det registrerade ansiktet.

Apple har uppgett att de neurala nätverken som används för att identifiera användare med Face ID utbildades genom användning av över en miljard bilder av människor. Senator Franken och andra har uttryckt oro över var dessa bilder kommer ifrån. Apple ger inte så mycket detaljer här, men säger att bilderna erhölls “i studier genomförda med deltagarnas informerade samtycke.”

Företagets svar behandlar också oro som har framförts om rasmångfald och Face ID: s förmåga att identifiera människor av olika raser, åldrar och kön:

Vi arbetade med deltagare från hela världen för att inkludera en representativ grupp människor som redogör för kön, ålder, etnicitet och andra faktorer. Vi utvidgade studierna efter behov för att ge en hög grad av noggrannhet för ett varierat antal användare.

I sitt brev frågade senator Franken: “Hur kommer Apple att svara på förfrågningar från brottsbekämpning om att få tillgång till Apples faceprint-data eller själva Face ID-systemet?” Apple misslyckades med att svara på denna fråga.

0 Shares